Pilkki12 -kilpailussa nähtiin tiukkaa vääntöä sekä irtiottoa

Pilkki12 -kilpailussa nähtiin tiukkaa vääntöä sekä irtiottoa

Pro-sarjassa kilpaillut FishingTeam_Tkm onnistui narraamaan niin kilpailun pisimmän ahvenen kuin mateenkin.

Pilkki12 -kilpailussa nähtiin tiukkaa vääntöä sekä irtiottoakin

Pilkki12 veti tänä vuonna uuden ennätysmäärän kilpailijoita taistelemaan jo perinteeksi muodostuneen rajattoman pilkkikilpailun mitalisijoista. Pilkki12 oli kaksitoista tuntia kestävä ”sprinttikilpailu”, joka samalla toimi lähtölaukauksena kuukauden mittaiselle Pilkkikuulle. Fiilistely-sarjaan ilmoittautui 82 joukkuetta ja Pro-sarjaan 37 joukkuetta, eli jäille pyrkivät näiden kilpailujen osalta yhteensä 238 kilpailijaa.

Pro-sarjassa kilpaillut FishingTeam_Tkm onnistui narraamaan niin kilpailun pisimmän ahvenen kuin mateenkin.

Kilpailukaloiksi kelpasivat ahven, kiiski, made, särki ja siika. Kolme parasta eri lajin kalaa otettiin huomioon lopputuloksessa.
Fiilistely-sarjan kärkikolmikko mahtui 1,10 pisteen sisään, eli jännemmäksi ei voinut enää mennä. Ykkös- ja kakkossijan joukkueilla oli täsmälleen sama pistemäärä, eli 198,20, mutta suuremman yksittäisen kalan turvin voiton nappasi Poppihessut -niminen joukkue, jossa kalastivat Mauri Sydänmetsä ja Jani Orava. Toiseksi tuli näin ollen viime vuoden voittajajoukkue Erämaan Keisarit, joka koostui kaksikosta Joni Jaakola ja Jorma Jaakola. Pronssille pilkkivät IHSM, johon kuului Vilho ja Otso Liehunen. Heidän lopullinen pistemääränsä oli 197,10.

Jos Fiilistely-sarjassa mentiin todella pieniin marginaaleihin, niin Pro-sarjassa nähtiin vuorostaan isompaa irtiottoa. Sarjavoiton nappasi Pilkki12:n historian komeimmalla pistesaldolla joukkue nimeltä FishingTeam_Tkm, jossa kilpailivat Jani Kankaanpää ja Kalle Salminen. Heidän ahvenensa oli kilpailun pisin, peräti 48 cm pitkä, ja illan kruunasi komea 77 cm pitkä made, joka oli sekin kilpailun pisin. Kilpailutuloksen kolmas osa muodstui 31 cm särjestä. Kalat oikeuttivat huikeaan 234,70 pisteen lopputulokseen! He jättivät aikamoisen kaulan toiseksi tulleeseen ES-Fishing -nimiseen joukkueeseen, jonka lopullinen pistemäärä oli kuitenkin komeat 209,70. ES-Fishingissä pilkkivät Emil Sundström ja Mikael Boström. Kolmanneksi sijoittui Team Pohjamuta, koostuen pilkkijöistä Anssi Hakola ja Marko Kokkonen. Pisteitä heille kertyi 194,80.

Pilkki12:n käynnistämä Pilkkikuu -kilpailu jatkuu edelleen koko helmikuun ajan ja siihen pystyy edelleen ilmoittautumaan mukaan.
Pilkki12- ja Pilkkikuu-kilpailuja tukevat Baits.fi, Rapala, Finlandia Uistin, Eumer, Kalastuskolmio ja Kuusamon Uistin.

Lisätietoja kilpailuista: vapaa-ajankalastaja.fi/pilkki12/


Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, puh. 045 110 2126, s-posti: marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämyksellisyys ja asiantuntemus. Toimimme yhdessä paremman kalastuksen puolesta. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 31 000 kalastuksen harrastajaa.