Pilkkikuussa nähtiin komeita saaliita

Pilkkikuun suurin made. Kuva: Anssi Vainikka.

Pilkkikuussa nähtiin komeita saaliita
Pro-sarjan voittoon T&H Fishing, Fiilistelyn vei Team Särkisankarit

Pilkkikuu on saatu onnistuneesti päätökseen ja tuloslistoilla komeilee liuta hienoja kaloja. Kilpailu oli kuukauden mittainen ja alkoi samanaikaisesti aiemmin kilpaillun Pilkki12:n kanssa.  Osa Pilkki12 -kilpailuun osallistuneista joukkueista jatkoi myös Pilkkikuun parissa, koska säännöt ja kalalajit olivat lähes identtiset. Niin Fiilistely- kuin Pro-sarjassakin käytiin kärkisijoista armotonta pilkkitaistoa ja erot tuloksissa olivat hiuksenhienoja.

Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestämä Pilkkikuu-kilpailu alkoi samaan aikaa kaksitoista tuntia kestäneen Pilkki12:n kanssa, eli 29.1. Molemmissa mittelöissä oli kilpailukaloiksi valittu ahven, kiiski, made ja särki. Näistä kolme pisintä eri lajin kalaa muodostivat joukkueen lopputuloksen. Eri kalalajit oli yhteismitallistettu kertoimien avulla.

Pilkkikuun suurin made. Kuva: Anssi Vainikka.

Kilpailun pisin made rekisteröitiin FLF Pro Teamin nimiin. Joukkueeseen kuuluivat Anssi Vainikka ja Kerkko Kivistö. Pro-sarjan kokonaiskilpailussa miehet nousivat toiselle sijalle, vain 0,3 pisteen erolla kolmanneksi tulleeseen Tutunomaiset Virvokkeet -nimiseen joukkueeseen. Sarjavoiton vei reilun neljän pisteen turvin T&H Fishing -joukkue, johon kuuluivat Tero Kankaanpää ja Heidi Pernu. Heidän joukkueensa voitti Pro-sarjan myös Pilkki12-kilpailussa, eli tuplavoitto meni Pohjanmaalle.

Fiilistely-sarjan voiton nappasi Team Särkisankarit -niminen joukkue, jossa pilkki Atte Uuttu ja Sami Dahl. Voitto irtosi vain 1,7 pisteen turvin toiseksi tulleeseen Flikat lakeurelta -joukkueeseen. Hopeajoukkueeseen kuuluivat Eija Saarinen-Mäkynen ja Satu Jokipelto-Kiili. Kolmas sija meni Pilkki12 sarjavoiton vieneelle Napapiirin vonkaleen kesyttäjille, eli Milla Ristonmaalle ja Samuli Hämäläiselle.

Pilkkikuun suurin kiiski.

Pilkkikuu-kilpailuun ilmoitettiin erityisen komeita mateita, ahvenia ja särkiä. Kiiskiäkin ilmoitettiin hyvin, mutta niistä pisin yksilö oli kuitenkin ”vain” 20 senttiä. Tulevaisuuden kilpailuissa on varmasti odotettavissa kovempia lukemia tämän saalislajin osalta.

Pilkki12- ja Pilkkikuu-kilpailuja tukivat Nordic Sports Finland, 13 Fishing Europe, Kurre Erä ja Kalastus, Finlandia-Uistin, Eumer sekä Kuusamon Uistin.

Lisätietoja kilpailuista ja tulokset: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/pilkki12/

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, puh. 045 110 2126, s-posti: marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi
Tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, s-posti: jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa.