Pilkkikuu ja Pilkki12 tulevat taas!

Rajattomat pilkkikilpailut Pilkkikuu ja Pilkki12 tulevat taas!

Pilkkikuu on viime vuoden tapaan kuukauden mittainen ja samalla lähtölaukauksella sen kanssa 28. tammikuuta käynnistyy myös Pilkki12-sprinttikilpailu. Jälkimmäinen on nimensä mukaisesti kaksitoista tuntia kestävä pilkkimittelö.

Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestämät rajattomat Pilkkikuu- ja Pilkki12-kilpailut herättivät viime vuonna paljon mielenkiintoa ja saavat nyt jatkoa. Molemmat kilpailut alkavat 28.tammikuuta tasan kello yhdeksän aamulla. Pilkki12 toimii Pilkkikuun sprinttikilpailuna ja loppuu samana päivänä kello 21.00.

Pilkkikuu sen sijaan jatkuu aina helmikuun loppuun asti, joten sen voittajat selviävät vasta 1.3. Molemmissa mittelöissä kilpailukaloiksi hyväksytään ahven, kiiski, made, siika ja särki. Näistä kolme pisintä eri lajin kalaa muodostavat joukkueen lopputuloksen.

Täksi vuodeksi Pilkkikuun ja Pilkki12:n säännöt on tehty täysin identtisiksi ja osallistumismaksu oikeuttaa nyt automaattisesti molempiin kilpailuihin osallistumiseen. Fiilistely-sarjassa voidaan totutusti kilpailla hieman löysin rantein ja Pro-sarjassa voi halutessaan paahtaa menemään niin paljon kuin kairasta ja muista varusteista lähtee! Kärkisijoista on takuuvarmasti luvassa jännittävää ja ehkäpä armotontakin pilkkitaistoa.

Viime vuonna Pilkkikuun Pro-sarjan hopea- ja pronssisijat ratkesivat vain 0,3 pisteen turvin. Nähtäväksi jää, millaista senttipeliä tämä vuosi meille tarjoaa. Pistelaskun tasavertaistamiseksi kullakin kalalajilla on oma kerroin, minkä ansiosta keskipäivällä saatu hopeankimalteleva särki yhtä arvokas saalis kuin yön pimeydessä saalistettu mateenmötikkäkin.

Viime vuoden kilpailuihin ilmoitettiin erityisesti komeita mateita, ahvenia ja särkiä. Olisiko tänä vuonna kiisken vuoro? Vai irtoaako voitto kenties kilpailujen uudella tulokkaalla – siialla? Se selviää pian.

Pilkki12- ja Pilkkikuu-kilpailuja tukevat Ruoto, Eumer ja Rapala.
Lisätietoja kilpailuista: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/pilkki12/

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, puh. 045 110 2126, s-posti: marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi
Tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, s-posti: jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 32 000 kalastuksen harrastajaa.