Fisuun -pilkkileirillä kalastettiin loistokelissä

Kuva: Janne Tarkiainen.

Fisuun -pilkkileirillä kalastettiin loistokelissä

Vesijärvi tarjosi loistavat puitteet pilkkimiseen viikonloppuna pidetyllä valtakunnallisella nuorten Fisuun -pilkkileirillä Hollolassa. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön ja Kaakkois-Suomen vapaa-ajankalastajapiirin järjestämällä leirillä nuoret saivat opastusta käytännön kalastuksessa, kalankäsittelyä ja kalastusvälineiden rakentelua unohtamatta.

Kuva: Janne Tarkiainen.

Vaikka Vesijärvi piti tällä kertaa puolensa isojen kalojen osalta, kukkoahventa nousi reppuihin leiriläisille reilusti. Viikonloppuun kuului aimo annos kalan narraamista jään alta. Kohdelajina oli ahven ja kuha. Keli suosi leiriläisiä ja jäällä päästiin nauttimaan auringonpaisteessa ja pikkupakkasesta. Lauantain hetkellinen lumipyrykään ei nuoria pitänyt pois jäältä. Leiri oli jälleen osoitus siitä, että pilkkiminen kiinnostaa edelleen nuoria. Tänäkin vuonna innokkaita leirille tulijoita oli enemmän, kuin oli mahdollisuus ottaa. Nyt leirille osallistui 42 innokasta 10-16-vuotiasta nuorta sekä muutamia heidän vanhempiaan.

Valtakunnallinen pilkkileiri on osa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön Fisuun -leiritoimintaa, jossa nuorille ja perheille tarjotaan mahdollisuus kalastaa monipuolisesti osaavien opastajien avustamana. Seuraava valtakunnallinen leiri järjestetään Rautavaaran Metsäkartanossa 15.- 18. heinäkuuta. Tällöin toimintaa järjestetään koko perheelle. Tarkemmat tiedot tulevista leireistä ja muista tapahtumista löytyvät nuorten omilta kalastussivuilta fisuun.fi.

Lisätietoja: www.fisuun.fi tai kalatalousasiantuntija Janne Tarkiainen, p. 044 547 9116, janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 506 seurassa toimii yhteensä noin 38 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen, www.fisuun.fi, www.ottiopas.fi, https://www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat/