Seppo Eskelinen Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtajaksi

Seppo Eskelinen Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtajaksi

Seppo Eskelinen.

Kansanedustaja Seppo Eskelinen Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtajaksi, uudeksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Janne Heikkinen

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) syyskokouksessa Helsingissä 27.11.2021 valittiin vuosiksi 2022-2024 järjestön puheenjohtajaksi kansanedustaja Seppo Eskelinen ja uudeksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Janne Heikkinen.

Seppo Eskelinen.

Savo-Karjalan vaalipiiristä tuleva toiminnanjohtaja Seppo Eskelinen on sosialidemokraattien ensimmäisen kauden kansanedustaja. Seppo Eskelinen on eduskunnnan maa- ja metsätalousvaliokunnan sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen. Hän on toiminut aiemmin Vapaa-ajankalastajien varapuheenjohtajana.
”On ollut hienoa olla osa tätä joukkuetta ja tehdä aktiivista yhteistyötä edunvalvonnassa. Olen myös edistänyt monia vaelluskalakantojen elvytyshankkeita toteutukseen saakka. Vapaa-ajankalastuksen näkymät ovat hyvät kasvavan harrastajamäärän myötä. Nyt tarvitaan vain lisää resursseja neuvontaan ja opastukseen”, toteaa uusi puheenjohtaja.

Janne Heikkinen.

Oulun vaalipiiristä oleva viestinnän suunnittelija Janne Heikkinen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän on maa- ja  metsätalousvaliokunnan sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen. Heikkinen on intohimoinen perhokalastaja, jota kalastus on kuljettanut ympäri Suomen.
”Ymmärrys kalastuksen monimuotoisuudesta ei asu ministeriöissä ja eduskunnassa. Siksi sitä on aktiivisesti tuotava kuuleville korville. Tässä Suomen Vapaa-ajankalastajilla on äärimmäisen tärkeä rooli. Ilman aktiivien ääntä jäisi päättäjiltä moni tärkeä näkökulma kuulematta”, Heikkinen kertoo.

Heli Järvinen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien toisena varapuheenjohtajana jatkaa yhteiskuntatieteiden maisteri, toimittaja Heli Järvinen (vih) Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän on kolmannen kauden kansanedustaja ja maa- ja  metsätalousvaliokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan jäsen.

”On upeaa toimia eduskunnassa yhdessä paremman kalastuksen puolesta mm. edistämällä vapaa-ajan kalatalouden kehittämisstrategiaa”, toteaa Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtajisto.

Suomen Vapaa-ajankalastajien väistyvä puheenjohtaja kansanedustaja Saara-Sofia Sirén lupaa antaa uudelle puheenjohtajistolle taustatukea.
”On ollut ilo olla mukana edistämässä hyvinvointia ja virkeyttä tuovaa luontoharrastusta. Aion jatkossakin kannustaa erityisesti naisia ja tyttöjä harrastuksen pariin sekä toimia luontoarvojen säilyttämisen puolesta”, kertoo Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi valittu Sirén.

 

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Olli Saari, puh. 050 339 4660, olli.saari@vapaa-ajankalastaja.fi
tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.