Kalastusohjaaja Riku Palo

Kalastusohjaaja Riku Palo

Vaasasta käsin operoiva Riku on toiminut Pohjanmaan ja pohjoisen Satakunnan lasten ja nuorten parissa tammikuusta 2016. Erilaisten onkitapahtumien järjestäminen sekä kalakerhon vetäminen yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa vie suurimman osan työajasta. Myös kouluilla kala-aiheiset oppitunnit ovat olleet ns. ”kovaa valuuttaa”.
Jo pikkupojasta asti roihunnut into kaloja ja vesiympäristöä kohtaan on ajanut Rikun myös opiskelemaan intohimostaan ammattia. Ensiksi tie vei Turun ammattikorkeakouluun kala- ja ympäristötalouden koulutusohjelmaan. Sen jälkeen muutaman kalakaupassa vietetyn välivuoden jälkeen opinnot jatkuivat Jyväskylän yliopistossa akvaattisten tieteiden parissa.
Tällä hetkellä varsinaisissa päivätöissään Riku toimii vesitaloussuunnittelijana Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa. Elyllä työpäivät koostuvat monipuolisesti erilaisista kalaston- ja vesistönhoidollisista tehtävistä. Näistä hommista on mukava ammentaa ajatuksia myös lasten parissa vietettäviin hetkiin ja jakaa jo varhaisessa vaiheessa tuleville mestarikalastajille tietoa myös laajemmalti vesistöihimme sekä kalakantoihimme vaikuttavista tekijöistä.
Kalavesillä Rikuun törmää helpoiten rannikon ahven- ja haukipitoisilla vesialueilla tai pohjoisten tunturialueiden kirkkaiden harjus- ja taimenvesien äärellä. Ajoittain myös Pohjois-Pirkanmaan sysimustat metsäjärvet vetävät Rikua puoleensa mystisellä kutsullaan.

puh: 040 554 9749, s-posti: riku.palo(at)vapaa-ajankalastaja.fi