SM-onkeen 8.8. odotetaan noin 400 kilpailijaa

Kuva: Jaana Vetikko.

Saimaan kanavalla kaivetaan koukulla kultaa SM-ongessa ensi sunnuntaina – kilpailuihin odotetaan noin 400 kilpailijaa eri puolilta maata

Kesäonginnan SM-kilpailut järjestetään sunnuntaina 8. elokuuta Lappeenrannassa Saimaan kanavalla, Kansolan sillan läheisyydessä. Vaikka kilpailuihin valmistautumisaika on tavallista lyhyempi, odottavat järjestäjät kanavalle noin 400 onkijaa tavoittelemaan SM-mitaleja.

Vuoden 2021 SM-onki piti alun perin järjestää Peräseinäjoen Kalajärvellä. Kevään epävarman koronatilanteen takia kilpailu päätettiin lopulta lykätä eteenpäin. Uusien tietojen valossa Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) teki yhdessä aktiivionkijoiden ja Etelä-Karjalan Vapaa-ajankalastapiirin kanssa pikapäätöksen sittenkin järjestää kilpailut Saimaan kanavalla sunnuntaina 8. elokuuta.’

Kuva: Jaana Vetikko.

Lyhyestä varoitusajasta huolimatta SM-ongen kilpailujohtaja Sami Kainulainen luottaa siihen, että onkijat lähtevät hyvin liikkeelle tavoittelemaan SM-mitaleja.
”Kesän hellesäät ja vallitseva koronatilanne voivat saada osan onkikansasta epäröimään osallistumistaan, mutta silti odotan kisoihin 350-400 kilpailijaa. Siihen määrään me järjestäjät olisimme myös hyvin tyytyväisiä”, Kainulainen kertoo.

Myös kilpailujen järjestelyjen onnistumisen suhteen hän on luottavainen.
”Onkikisat on täällä helppo ja hyvä järjestää, kun tarvittava infra on valmiina. Lukuisien Saimaan kanavalla järjestettyjen onkikisojen myötä kisaorganisaatio on myös sen verran kokenutta, että sen onnistumiseen ja järjestelyjen sujuvuuteen voi luottaa”, Kainulainen selvittää.

Saimaan kanavassa uiskentelee monipuolinen kalasto, ja on kilpailijan taktiikasta ja strategiasta kiinni, mitä hän lähtee tavoittelemaan. Toki onkipaikallakin on vaikutusta lopputulokseen. Kanava on kimurantti kalastaa. Sen tietävät kaikki siellä suomukkaita yrittäneet.

”Sopiva sekoitus taitoa ja tuuria saattaa johtaa kirkkaimman mitalin pokkaamiseen, eli ensi sunnuntaina 8.8. näemme, ketkä nousevat palkintokorokkeen korkeimmalle tasolle”, kilpailujohtaja Kainulainen sanoo.

Kilpailupaikka ja kisakeskus sijaitsevat molemmat Kansolan sillan välittömässä läheisyydessä. Kilpailualue sijaitsee totutusti kanavan molemmin puolin, sekä ylä- että alavirtaan kilpailukeskuksesta.

Suomen Vapaa-ajankalastajat seuraa koko ajan tiivisti Suomen hallituksen, THL:n ja aluehallintovirastojen koronaan liittyvää tiedotusta ja tekee tarvittaessa lisää toimenpiteitä harrastajiensa terveyden turvaamiseksi. SM-ongen ulkoilmatapahtumassa huolehditaan turvaväleistä ja käsidesiä pidetään kilpailukeskuksessa niin osallistujien kuin talkooväen ulottuvilla koko kilpailun ajan.

 

Lisätietoja:
SM-ongen kilpailujohtaja Sami Kainulainen, p. 050 559 3357
SVK:n kilpailuvastaava Marcus Wikström, p. 045 110 2126

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.