SM-rautupilkki ja SM-lohipilkki perutaan

SM-rautupilkki Tuulispääjärvellä ja SM-lohipilkki Luostolla perutaan koronaepidemian vuoksi

Suomen Vapaa-ajankalastajat päätti perua vuoden 2021 SM-rautupilkin sekä SM-lohipilkin vallitsevan koronatilanteen takia. Molemmat kilpailut siirtyvät vuodella eteenpäin. Pilkille kannattaa edelleen lähteä omatoimisesti, kunhan muistaa turvallisen jäällä liikkumisen.

SM-rautupilkki piti perinteisesti järjestää Inarin Tuulispääjärvellä, lauantaina 17.4. ja SM-lohipilkki vuorostaan Luoston Ahvenjärvellä heti seuraavana päivänä, sunnuntaina 18.4. Molemmat kilpailut jouduttiin perumaan vallitsevan koronatilanteen takia, ja molemmat tapahtumat siirtyvät vuodella eteenpäin. Kilpailupaikat ja kilpailujen järjestäjä, Lapin Vapaa-ajankalastajat, pysyvät samoina. Uudet päivämäärät varmistuvat myöhemmin tänä vuonna.

Suomen Vapaa-ajankalastajat seuraa jatkossakin tiivisti Suomen hallituksen, THL:n ja aluehallintovirastojen koronaan liittyvää tiedotusta ja tekee tarvittaessa lisää toimenpiteitä harrastajiensa terveyden turvaamiseksi.

Pilkkiminen on hyvä liikuntamuoto, joka kuuluu yleiskalastusoikeuksiin. Se ei vaadi harrastajaltaan kalastuslupaa. Poikkeuksena sääntöön ovat niin kutsutut erityisalueet, kuten esimerkiksi kirjolohilammikot, joihin erillinen lupa vaaditaan. Suomen Vapaa-ajankalastajat kannustaa koko kansaa suuntaamaan omatoimisesti pilkille nauttimaan kevättalven tarjoamista keleistä ja elämyksistä.

Vapaa-ajankalastajat haluaa myös muistuttaa jääturvallisuudesta. Tuntemattomille jäille kannattaa aina suunnata yhden tai useamman kaverin kanssa, eikä ilman kaulassa roikkuvia jäänaskaleita ole jäälle menemistä. Suomen tuhannet järvet tarjoavat onnistuneen pilkkireissun päätteeksi myös terveellistä lähiruokaa.

Lisätietoja:
SM-rautupilkin ja SM-lohipilkin kilpailujohtaja Jorma Kaaretkoski, p. 040 569 6488
Suomen Vapaa-ajankalastajien kilpailuvastaava Marcus Wikström, p. 045 110 2126

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.