SM-lohipilkki

SM-lohipilkki

Vuoden 2023 SM-lohipilkki kilpaillaan lauantaina 1.4. Veitsiluodon Kalapaikalla, Kemissä. Kilpailun järjestää Veitsiluodon Kalamiehet ry yhteistyössä Lapin Vapaa-ajankalastajien kanssa. SM-lohipilkissä kilpaillaan rennolla otteella ja kilpailutapahtuma sopii hyvin koko perheelle ikään katsomatta. SM-lohipilkissä kilpailukalaksi hyväksytään kirjolohi sekä taimen ja paremmuuden ratkaisee saaliin paino.

Tervetuloa mukaan!

SM Lohipilkki

Ketkä voivat osallistua SM-lohipilkkiin?

SM-lohipilkki on avoin kaikille. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) tai siihen kuuluvien seurojen jäsenyyttä. Huomioitavaa kuitenkin on, että Suomenmestaruus-titteli voidaan myöntää vain Suomen kansalaiselle taikka Suomessa vakituisesti asuvalle tai sellaiselle ulkomaalaiselle, joka on SVK:n tai sen jäsenseuran jäsen. Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan paikalliseen jäsenseuraasi tai järjestön henkilöjäseneksi, se onnistuu helposti tässä: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/jarjesto/.

Miten ilmoittaudutaan SM-lohipilkkiin?

Ennakkoilmoittautuminen SM-lohipilkkiin tehdään 30.3. mennessä sähköpostitse: pekka.rajala(at)pp.inet.fi. Voit myös ilmoittautua kilpailutoimistolla Veitsiluodon Työväentalolla edellisenä iltana (31.3.) sekä kilpailupäivän 1.4. aamuna. Kilpailutoimiston osoite on Rytikatu 27, 94830 Kemi.

SM-lohipilkin kilpailusarjat

Henkilökohtaiset kilpailusarjat

– miesten sarjassa
– naisten sarjassa
– nuorten alle 19-vuotiaiden sarjassa
– nuorten alle 15 -vuotiaiden sarjassa
– nuorten alle 12 -vuotiaiden sarjassa

Joukkuesarjat

Joukkuemestaruudesta kilpaillaan kolmihenkisin joukkuein, joiden tulee koostua ko. henkilökohtaisen miesten, naisten ja nuorten alle 19-, 15- ja 12-vuotiaiden sarjojen kilpailijoista. Sekajoukkueet ovat siis sallittuja.

Osallistumismaksut

– henkilökohtaiset aikuisten sarjat 20 euroa
– nuoret kilpailevat ilmaiseksi
– joukkuemaksu 30 euroa

Osanottomaksuun sisältyy kilpailukortti. Käsiohjelman (pdf) voi ladata netistä älypuhelimeen tai tietokoneeseen. SVK:n ohjeistuksen mukaisesti kaikille kilpailijoille ei jaeta kalapusseja omat mukaan tai kala-astia reppuun.

SM-lohipilkki Kemi 1.4.2023

Palkinnot

SM-lohipilkissä jaossa on sekä SM-mitaleita, että muita palkintoja.

Mitä saa pilkkiä ja miten voitto ratkaistaan?

SM-lohipilkissä kilpailukalaksi hyväksytään kirjolohi ja taimen. Järjestäjä määrittää kalojen alamittarajat niin, että lain edellyttämät rajoitukset täyttyvät. SM-lohipilkissä saaliskala tulee välittömästi tainnuttaa, mutta jättää suolistamatta. Ennen punnitusta suolistettuja kaloja ei punnita.

Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino. Jos saaliin paino on useammalla kilpailijalla sama, on voittaja kilpailija, jolla on lukumääräisesti enemmän kaloja. Jos sekin on tasan, on voittaja suurimman kalan saanut.
Joukkuetulokseen lasketaan joukkueen saalis. Joukkue, jolla on suurin grammamääräinen tulos, on voittaja. Jos paino on tasan, ratkaistaan sijoitukset samoin kuin henkilökohtaisessa sarjassa.

Kilpailuaika

SM-lohipilkki 2023 järjestetään lauantaina 1.4.2023 ja kilpailuaika on 4 tuntia (klo 12-16).

SM-lohipilkin säännöt

Sääntöihin kannattaa perehtyä huolella ennen kisaa. Uutta! Akkukaira on nyt sallittu kaikissa sarjoissa, pois lukien nuorten sarjat (turvallisuussyistä). Käyttö sallitaan kuitenkin alle 12-vuotiaiden sarjassa huoltajien käyttämänä. Kaikki akkukairat täytyy samoista turvallisuussyistä olla apukahvalla varustettuja, eli akkukairat ilman apukahvaa ovat siis kiellettyjä. SM-lohipilkkiin lisättiin juuri myös alle 12v. ja alle 15v. -sarjat. Voimassa olevat SM-pilkin säännöt löytyvät https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/sm-lohipilkki/.

Faktaa vuoden 2023 kilpailuvesistöstä

  • Veitsiluodon kalapaikka on rakennettu Veitsiluodon makeavesialtaan ympärille ja se sijaitsee noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Kemistä etelään, nelostien läheisyydessä. Kalapaikka koostuu Stora Enson Veitsiluodon makeavesialtaasta, joka on kooltaan 65 hehtaaria. Luontaisina kaloina kalapaikassa ovat hauki, ahven, särki, seipi, made, kiiski ja muikku. Lisäksi kalapaikalle istutetaan taimenta, kirjolohta, siikaa ja harjusta.
  • Veitsiluodon kalapaikka on niin kutsuttu erityiskalastuskohde, eli kalastaminen on siellä maksullista. SM-lohipilkkiin osallistujien ei tarvitse lunastaa erikseen kalastuslupaa, mutta jos muina aikoina mielii sinne kalastamaan, niin kalastusluvan voi hankkia netistä osoitteesta kalakortti.com tai vaihtoehtoisesti luvan voi ostaa Neste Lapintuuli huoltoasemalta.
  • Veitsiluodon kalapaikka on ollut nykyisessä muodossaan käytössä jo vuodesta 1994. Paikan ylläpidosta ja sen kehittämisestä vastaa Veitsiluodon Kalamiehet.
  • Maininnan arvoinen asia on myös se, että vuonna 2020 Veitsiluodon kalapaikka valittiin Suomen Vapaa-ajankalastajien toimesta vuoden lähikalastuspaikaksi.

Lisätiedot

SM-lohipilkki 2023 kilpailunjohtaja Pekka Rajala, p. 040 848 9422

SVK:n kilpailuvastaava Marcus Wikström p. 045 110 2126

Lisätietoja saat myös SVK:n kilpailutoimikunnan pilkkijaostolta.