Puruveden SM-pilkki peruttiin

Puruveden SM-pilkki peruttiin

Vuoden 2022 SM-pilkki peruttiin vallitsevan pandemiatilanteen takia. Yhä pahenevassa tautitilanteessa ei kyseisen massatapahtuman järjestäminen ole enää mahdollista, vaan katseet suunnataan SM-pilkin osalta nyt ensi vuoden Sotkamossa pidettävään talvikalastuksen suurtapahtumaan.

Vuoden 2022 SM-pilkki oli tarkoitus järjestää 5.3.2022 Kerimäen Puruvedellä. Jälleen kerran kilpailu jouduttiin lopulta koronatilanteen takia perumaan, jo kolmannen kerran peräkkäin. Seuraava SM-pilkki on määrä järjestää 25.3.2023 Sotkamon Nuasjärvellä.

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) seuraa jatkossakin tiivisti hallituksen ja THL:n koronaan liittyvää ohjeistusta ja tekee tarvittaessa lisää toimenpiteitä harrastajiensa terveyden turvaamiseksi.

SVK kannustaa kaikkia pilkkimisestä kiinnostuneita kokeilemaan pilkkitaitojaan itsekseen tai pienemmällä porukalla. Pilkkiminen kuuluu yleiskalastusoikeuksiin, eli siihen ei vaadita harrastajalta kalastuslupaa pois lukien niin kutsutut erityisalueet. Niille vaaditaan erikseen lunastettava kalavedenomistajan lupa.
Helmikuu on Pilkkikuu, joka on yhtä kuin rajaton koko kansan pilkkikilpailu, johon voit osallistua missä päin Suomea tahansa. Kuukauden mittainen Pilkkikuu alkaa 29.1. klo 9:00 ja jatkuu 28.2. klo 24:00 asti. Sitä ennen voi seurata 29.1. kilpailtavaa Pilkki12-kilpailua, joka toimii myös Pilkkikuun lähtölaukauksena. Ota uuden ajan pilkkikilpailut haltuun osoitteessa https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/pilkki12/.

 

Lisätietoja:
SM-pilkin kilpailujohtaja Pekka Kilpeläinen, p. 050 403 2880
Marcus Wikström, SVK:n kilpailuvastaava, p. 045 110 2126

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa.