SM-pilkki kilpaillaan Sotkamon Nuasjärvellä

Nuorten palkintoihin satasataan tänä vuonna erityisesti SM-pilkissä. Myös eniten nuoria kilpailuun tuova seura palkitaan.

SM-pilkki kilpaillaan Sotkamon Nuasjärvellä

SM-pilkki pilkitään tänä vuonna lauantaina 25. maaliskuuta Sotkamon Nuasjärvellä. Kilpailun esikilpailu kilpailtiin 25. helmikuuta, ja siihen osallistui noin 170 pilkkijää. Varsinaiseen SM-pilkkiin odotetaan noin 700 osallistujaa ja kärkisijoista on luvassa kova kamppailu.

Helmikuun 25. päivä pidettyyn esikisaan osallistuneet saivat esimakua Nuasjärven haasteista ja mahdollisuuksista. Kilpatulokset antavat ymmärtää, että tulossa voisi olla niin kutsuttu grammapeli. Kunnon ahvenparven löydyttyä saattaa kuitenkin nousta kalaa jopa kilokaupallakin. Parhaiten esikisassa onnistui Kallan Kalakavereita edustanut Jussi Voutilainen, joka kantoi vaa´alle melkein 5,5 kiloa painaneen saalispussin.

Kilpailualue on saanut sääntöjen mukaisesti levätä pari viimeisten viikon aikana. Rauhoitus alkoi 11.3. ja se päättyy 25.3. klo 10.00, eli SM-pilkin alkamisajankohtana. Paikkaa valvotaan rauhoituksen aikana.

Nuorten palkintoihin satasataan tänä vuonna erityisesti SM-pilkissä. Myös eniten nuoria kilpailuun tuova seura palkitaan.

SM-pilkillä on omat kotisivut https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/smpilkki/, joista voi katsoa lisätietoja niin kisa-alueesta kuin muistakin tapahtumaan liittyvistä asioista. SM-pilkin kilpailutoimisto on pe 24.3. avoinna klo 15-20 osoitteessa Kekkolantie 6, 88490 Pohjavaara. Kilpailupäivän aamuna kilpailutoimisto avataan klo 7.00.

Huomionarvoista on myös se, että akkukaira on nyt sallittu kaikissa sarjoissa, paitsi – turvallisuussyistä – nuorten sarjoissa. Käyttö sallitaan kuitenkin alle 12-vuotiaiden sarjassa huoltajien käyttämänä.

Media on tervetullut paikan päälle.

 

Lisätietoja:
kilpailunjohtaja Mikko Toiviainen p. 0400 690025
SVK:n kilpailuvastaava Marcus Wikström p. 045 110 2126

 
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 32 000 kalastuksen harrastajaa.