SM-pilkki kilpaillaan Vesijärvellä 19.3.

Edellisen kerran SM-pilkki kilpailtiin Pohjois-Pohjanmaan alueella Oulussa Kuivasmerellä vuonna 2010. Kuva: Jaana Vetikko, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Pilkinnän Suomen mestaruuksista kilpaillaan Vesijärvellä huomenna

Talven odotetuin pilkinnän suurtapahtuma SM-pilkki kilpaillaan huomenna lauantaina 19. maaliskuuta Vesijärven Kajaanselällä Asikkalassa. Odotettavissa on tiukka taisto, kun ennakkotietojen mukaan paikalle saapuu noin 730 innokasta pilkkijää ympäri Suomea.

Kilpapilkkijät ovat odottaneet SM-pilkin palaamista kuin kuuta nousevaa. Viimeisin kilpailu järjestettiin vuonna 2019, eli kolme vuotta on jouduttu koronan takia odottamaan. Nyt odotus palkitaan, kun huomenna klo 10 kajahtaa SM-pilkin aloituslaukaus. Kilpailu päättyy klo 14.
Ilmoittautuminen mukaan SM-pilkkiin onnistuu vielä aamulla paikan päällä. Kilpailukeskus ja -toimisto sijaitsevat kilpailun lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä. Osoite on Kalmarinpolku 3, 17200 Asikkala.

Vesijärvi on tunnettu hyvänkokoisista ahvenistaan ja näin ollen voidaan odottaa menestyksekästä kilpailua ja hyviä saaliita.
”Perinteisten kilpailusarjojen rinnalla järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kaikusarja. Siinä on lähtökohtaisesti kaiken elektroniikan käyttö sallittua, mutta muista sarjoista poiketen, saavat kaikusarjalaiset tuoda punnitukseen vain viisi ahventa. Huomenna selviää, millaisia ”körmyniskoja” kaikuluotaimen avulla kilpailevat pilkkijät onnistuvat Vesijärven syvyyksistä paikantamaan ja – ennen kaikkea – tarttumaan pilkkiin!”, kertoo Suomen Vapaa-ajankalastajien kilpailuvastaava Marcus Wikström.

SM-pilkin järjestävät Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri jäsenseuroineen yhteistyössä Suomen Vapaa-ajankalastajien kanssa.
Seuraava SM-pilkki on määrä järjestää 25.3.2023 Sotkamon Nuasjärvellä.

Media on tervetullut paikan päälle seuraamaan SM-pilkkiä.

 

Lisätietoja:
SM-pilkin kilpailujohtaja Sami Kainulainen p. 050 559 3357
Marcus Wikström, SVK:n kilpailuvastaava, p. 045 110 2126
SM-pilkin kilpailukutsu www.vapaa-ajankalastaja.fi/kilpailukutsut

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa