SM-särkipilkki kilpaillaan 13.4. Kuusamon Kitkajärvellä

SM-särkipilkki kilpaillaan 13.4. Kuusamon Kitkajärvellä

SM-särkipilkki kilpaillaan 13.4. Kuusamon Kitkajärvellä

SM-särkipilkki kilpaillaan lauantaina 13. huhtikuuta Kuusamon Kitkajärvellä. Tämä ”taloussiian” kärkikastin kilpailu on odotettu tapahtuma lajin harrastajien keskuudessa. Viime vuonna Joroisissa pidettyyn kilpailuun osallistui noin 235 kilpailijaa ja saman verran odotetaan nyt Kitkajärvellekin.

Lauantaina 13. huhtikuuta käy Kitkajärven särkikalojen olo ahtaaksi, kun särkipilkkijöiden eliitti ottaa toisistaan mittaa tämän vuoden SM-särkipilkissä. Kilpailuvesistössä uiskentelee hopeakylkisiä yllin kyllin, joten tuloksissa saatetaan nähdä isojakin saalislukemia. Kilpailussa hyväksytään kaikki särkikalojen (Cyprinidae) heimoon kuuluvat kalat sekä niiden risteytymät. Nähdäänkö Kitkajärvellä grammapeliä vai kunnon ”kilopommeja”? Se selviää ensi lauantaina.

SM-särkipilkin kilpailualue on sääntöjen mukaisesti ollut rauhoitettuna parin viimeisen viikon ajan ennen kilpailua. Rauhoitusta myös valvontaan paikan päällä.

SM-särkipilkin lisätiedot löytyvät osoitteesta https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/smsarkipilkki/. Sieltä on helppoa katsoa tämän hauskan kilpailun tarkempia tietoja. Myös kilpailupaikalla voi aamutuimaan vielä ilmoittautua, osoitteessa Peltoniementie 11, Kuusamo.


Media on tervetullut paikan päälle.

Lisätietoja:
kilpailunjohtaja Tapio Ojala, p. 040 759 9404
SVK:n kilpailuvastaava Marcus Wikström p. 045 110 2126
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämyksellisyys ja asiantuntemus. Toimimme yhdessä paremman kalastuksen puolesta. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 31 000 kalastuksen harrastajaa.