Ukrainan kriisillä vaikutuksia myös kansainvälisiin kalastuskilpailuihin

Ukrainan kriisillä vaikutuksia myös kansainvälisiin kalastuskilpailuihin

Ukrainan kriisillä vaikutuksia myös kansainvälisiin kalastuskilpailuihin – Suomessa oikeus kalastusharrastukseen kuuluu kaikille

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on järkyttynyt Ukrainan tilanteen kehittymisestä ja tuomitsee Venäjän sotatoimet ja kansainvälisen oikeuden rikkomisen. SVK on huolissaan ukrainalaisten turvallisuudesta sekä humanitaarisesta kriisistä. 

Suomen Vapaa-ajankalastajat kannattaa Confédération Internationale de la Pêche Sportiven (CIPS) päätöstä kieltää venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen kansainvälisiin kalastuksen mestaruuskilpailuihin. CIPS:n suosituksen mukaisesti SVK:n edustajat eivät myöskään osallistu toistaiseksi yhteenkään Venäjällä tai Valko-Venäjällä järjestettävään kalastustapahtumaan.
Lisäksi SVK suosittelee kaikille kalastuksen harrastajille omatoimisten kalastusmatkojen välttämistä Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Toisaalta kalastusharrastus yhdistää ihmisiä. SVK vastaa eduskuntaryhmien vetoomukseen Suomessa asuvien venäläistaustaisten syrjinnän ja häiriköinnin ehkäisemiseksi. Heistä monet ovat ahkeria kalastuksen harrastajia ja kalastustapahtumiin osallistujia.
”Haluamme muistuttaa, että kalastus hienona ja monipuolisena harrastuksena sopii kaikille, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää myöskään kansalaisuuden perusteella”, muistuttaa Suomen Vapaa-ajankalastajien tiedottaja Jaana Vetikko.

SVK haastaa koko vapaa-ajankalastajien yhteisön auttamaan Ukrainan kriisin uhreja. Yksi vaihtoehdoista on lahjoituksen tekeminen Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/.
Lisätietoja:
tiedottaja Jaana Vetikko, Suomen Vapaa-ajankalastajat, puh. 050 525 7806, s-posti: jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi
toiminnanjohtaja Olli Saari, Suomen Vapaa-ajankalastajat, puh. 050 339 4660 , s-posti: olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi