Vaasa valittiin vuoden lähikalastuspaikaksi

Vaasalaisen Pilk Kings ry:n puheenjohtaja Hannu Ala-Honkola kalastamassa Vaasan uudella kalas-tuslaiturilla. Kuva: Juha Ojaharju.

Vaasa valittiin vuoden lähikalastuspaikaksi

Vaasassa voi kalastaa aivan keskustan tuntumassa ja kalansaaliit ovat usein erinomaisia. Kaupungissa on myös tehty töitä kalastuksen ja kalavesien hyväksi. Ei siis ihme, että Vaasa on valittu Vuoden 2019 lähikalastuspaikaksi maassamme.

Timo Jousmäki Vaasan Kaupungilta vastaanotti diplomin Vuoden lähikalastuspaikan johdosta. Kuva: Juha Ojaharju.

Vaasassa on paljon kalastukseen sopivia rantoja ja laitureita, joilta käsin kalastajan on helppo päästä nauttimaan harrastuksestaan. Koska kalakannat ovat runsaat, on kalan saamisen todennäköisyys korkea. Siksi Vaasan rannoilla näkyy kalastajia vuodenajasta riippumatta. Monille kaupungin kalapaikoista pääsee myös pyörätuolilla.
Heittokalastajien tavallisimpia saaliita Vaasassa ovat vauraan kokoiset ahvenet ja hauet sekä viime vuosina yleistynyt kuha. Onkijoiden ilona ovat puolestaan ahven ja lahna sekä suurikokoiset säyneet.

Vaasalaisen Pilk Kings ry:n puheenjohtaja Hannu Ala-Honkola kalastamassa Vaasan uudella kalastuslaiturilla. Kuva: Juha Ojaharju.

Alueen kalastusmahdollisuuksia on parannettu monin tavoin. Kalakantojen vahvistamiseksi on kaupungin vesiin laskettu joulukuusista tehtyjä turoja, jotka toimivat etenkin ahvenille erinomaisina lisääntymispaikkoina. Ahventen lisäksi turoista hyötyvät myös muut keväällä kutevat kalat, kuten hauki.
Alueen kalastusmahdollisuudet paranivat entisestään kesällä 2018, kun lähes keskellä kaupunkia sijaitsevaan Onkilahteen rakennettiin ainoastaan kalastukseen varattu kalastuslaituri. Kalastuslaiturille pääsevät esteettömästi myös liikuntarajoitteiset kalastajat.

Vuoden lähikalastuspaikan valinnan teki Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö. Vuoden lähikalastuspaikka valittiin nyt kahdeksannen kerran.

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju, puh. 045 113 3050, juha.ojaharju@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 506 seurassa toimii yhteensä noin 38 000 kalastuksen harrastajaa. www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen, www.fisuun.fi, www.ottiopas.fihttps://www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat/