Valtakunnallinen Kalastuspäivä 2017

Valtakunnallinen Kalastuspäivä 2017

Valtakunnallinen kalastuspäivä kutsuu koululaiset kalaan 17. toukokuuta. Ympäri maan järjestettävissä lasten ja nuorten tapahtumissa opastetaan jälleen totutusti kalastuksen saloihin sekä saaliin käsittelyyn. Vuoden teemana on ”100 Lasissa Fisuun!” ja kalastuspäivä on samalla osa Suomi 100 luonnonpäivien tapahtumasarjaa!

Kalastuspäivän järjestelyistä vastaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö vapaa-ajankalastajapiireineen seuroineen. Päivän aikana tutustutaan monenlaisiin kalastusvälineisiin, kaloihin ja tietysti luonnossa liikkumiseen. Oppilaille on luvassa sekä kalastukseen liittyviä tietoiskuja kuin käytännön kalastustakin. Valtakunnallisen kalastuspäivän päätapahtuma järjestetään Seinäjoella. Lisäksi ympäri maata järjestetään runsaasti paikallisia tapahtumia. Kannattaa siis merkitä päivä kalenteriin jo nyt!

Eduskunnan kalakerhon aloitteesta syntynyt kalastuspäivä järjestetään nyt 12. kertaa.  Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton, kalatalousalan lehdistön, suomalaisten kalastusvälinevalmistajien ja maahantuojien yhteistyöllä tuemme nuorten kalastusharrastusta. MMM rahoittaa tapahtumaa.

Valtakunnallinen Kalastuspäivä 2017 Tapahtumapaikkakunnat ja yhteystiedot

Lisätietoja: 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
kalatalouskonsulentti Juha Ojaharju (Päätapahtuma) p. 045 113 3050
kalatalouskonsulentti Marcus Wikström p. 045 110 2126
kalatalouskonsulentti Petter Nissén p. 0500 440 923
etunimi.sukunimi@vapaa-ajankalastaja.fi