Valtakunnallinen kalastuspäivä kannusti kalaan

Valtakunnallinen kalastuspäivä kannusti kalaan

18.5.2017

 

Valtakunnallinen kalastuspäivä kannusti kalaan

Eilen keskiviikkona 17.5. vietettyyn Valtakunnalliseen kalastuspäivään osallistui ennakkotietojen mukaan 8000 lasta ja nuorta. Päätapahtumassa Seinäjoella onkivapaan tarttui 400 koululaista. Vuoden teemana oli 100 Lasissa Fisuun! ja tempaus oli osa Suomi 100 luonnonpäivät -tapahtumaketjua.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) järjestämään Kalastuspäivään mahtui mukaan kaikenlaisia kalastusaktiviteettejä, niin teoriassa kuin käytännössäkin. Onkivavalla kalastaminen oli monelle tapahtuman kohokohta, vaikkei jokaiselle lyhyen onkihetken aikana saalista herunutkaan. Kalastuspäivän aikana tutustuttiin myös erilaisiin kalastusvälineisiin, kaloihin, kalankäsittelyyn ja luonnossa liikkumiseen. Kouluttajina toimivat Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön piirien ja kalaseurojen edustajat yhteistyökumppaneineen. Osa tempauksista järjestetään vasta syksyllä. Tapahtumat löytyvät osoitteesta http://www.fisuun.fi/tulevia-kalastustapahtumia. Syystapahtumiin odotetaan noin 3000 osallistujaa.

Valtakunnalliseen kalastuspäivään liittyy myös SVK:n järjestämä koko kesän jatkuva Sata lasissa kätköille -teemakilpailu, jossa kalastustapahtumiin piilotetaan sata kätköä nuorten löydettäväksi. Ensimmäiset kätköt piilotettiin jo Valtakunnallisen kalastuspäivän kevään tapahtumiin. Tarkemmat tiedot kilpailusta sekä paljastuksia tulevista kätköistä julkaistaan osoitteessa www.fisuun.fi/teemakilpailu2017.

Aloitteen valtakunnallisen kalastuspäivän järjestämiseen on tehnyt eduskunnan kalakerho. Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton, kalatalousalan lehdistön, suomalaisten kalastusvälinevalmistajien ja maahantuojien yhteistyöllä tuemme nuorten kalastusharrastusta. MMM rahoittaa tapahtumaa kalastonhoitomaksuvaroilla.

 

Oheinen kuva on vapaasti käytettävissä tiedotteen julkaisun yhteydessä.
Kuva: Jaana Vetikko, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.
Kuvatekstiehdotus: Helsingin Vanhankaupungin suvannolla Valtakunnalliseen kalastuspäivään osallistui noin 500 koululaista.

 

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tapahtumiin!

 

Lisätietoja:

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

kalatalousasiantuntija Petter Nissén, p. 0500 440 923

kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, p. 045 110 2126

kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju (Päätapahtuma) p. 045 113 3050

etunimi.sukunimi@vapaa-ajankalastaja.fi

 

kalastuspäivä, Helsinki