Kansanedustaja Heli Järvinen Vapaa-ajankalastajien varapuheenjohtajaksi

Kansanedustaja Heli Järvinen Vapaa-ajankalastajien varapuheenjohtajaksi

Heli Järvinen

Kansanedustaja Heli Järvinen Vapaa-ajankalastajien varapuheenjohtajaksi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) koronapandemian syyskuulle siirtämässä kevätkokouksessa Helsingissä ja etäyhteyksin 12.9. valittiin järjestön varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Heli Järvinen.

Kaakkois-Suomesta kotoisin oleva toimittaja ja viestinnän opettaja (YTM) Heli Järvinen on Vihreiden kolmannen kauden kansanedustaja sekä valtiovarainvaliokunnan ja maatalousjaoston jäsen. Hän toimii myös asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtajana.

Heli Järvinen on varttunut Puruveden rannalla. Hän tunnustautuu ulkoilmaihmiseksi, joka on kalastanut monipuolisesti muun muassa heitto- ja perhokalastaen, lippoamalla, tuulastamalla sekä katiskoilla ja verkoilla.
Norppavesien keskellä asuvana Heli on vuosikaudet aktiivisesti sovitellut yhteen kalastusta ja norpansuojelua. Ilokseen hän toteaakin vastakkainasettelun vähentyneen ja yhteistyön lisääntyneen.
”Ilokseni saan työssäni edistää luontoelämää laajasti myös lainsäädännön ja budjetin kautta. Uskon työssäni vahvasti yhteistyön ja sovun rakentamiseen”, Heli kertoo.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok) sekä toisena varapuheenjohtajana kansanedustaja Seppo Eskelinen (sdp).


Sami Kainulaisesta Vuoden Vapaa-ajankalastaja

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kilpailutoimikunta valitsi Vuoden Vapaa-ajankalastajaksi Lahden Onkiteamia edustavan Sami Kainulaisen. Hänen valintaansa vaikuttivat mm. henkilökohtainen kultamitali viime vuoden SM-pilkissä ja useamman SM-kilpailun järjestelyvastuu. Lisäksi Sami toimi parin kansainvälisen kilpailujoukkueen johtajana.
Valinnassa otettiin huomioon erityisesti aktiivinen osallistuminen eri SM-kalastuskisoihin, osallistuminen seuratoimintaan sekä medianäkyvyys.

 

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Olli Saari p. 050 339 4660, olli.saari@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 490 seurassa toimii yhteensä noin 36 000 kalastuksen harrastajaa.