Kunnostuskurssi 2017-08-17T13:33:23+00:00

Kunnostuskurssin esitykset:

Markku Marttinen

Jukka Syrjänen

Teemu Hentinen

Ari Huusko

Manu Vihtonen

Anssi Eloranta

Juha Salonen

Velimatti Leinonen

Markku Tiusanen

Sanna Laine

Virtavesien kunnostus –kurssi 8.8. – 9.8.2017 Vantaalla

Lisääntyneen kansalaisaktiivisuuden myötä on tullut tärkeäksi kouluttaa talkookunnostuksiin osallistuvia ja niitä organisoivia henkilöitä. Talkookunnostuksista saatavien hyötyjen määrä kasvaa, mikäli mukana on enemmän osaamista. Koolla on väliä –hankkeen yhtenä tavoitteena on edistää arvokkaiden tai uhanalaisten kalakantojen hoitoa ja suojelua sekä aktivoida vapaa-ajankalastajia osallistumaan kalavesien kunnostuksiin. Kurssin järjestelyissä ovat hankkeen lisäksi mukana Kalastajan sähkö, hankkeen rahoittaja Maa- ja Metsätalousministeriö sekä Vantaan kaupunki. Kurssi on kaikille avoin ja maksuton, lisäksi luento-/seminaariosuuden kahvit ja buffet-ruokailu tarjotaan järjestäjän puolesta.

Virtavesien kunnostus –kurssin seminaariosuus järjestetään tiistaina 8.8.2017 kello 9:00 – 16:00 Kuninkaan Kartanon Keltaisessa Salissa, osoitteessa Voudintie 1, Vantaa. Kurssilla kuullaan tietoa taimenen ekologiasta, erilaisista lupaprosesseista ja rahoituskanavista, seurantamenetelmistä sekä tietenkin käytännön kunnostustyöstä erilaisilla kohteilla ja erilaisin menetelmin. Lisäksi kurssilla järjestetään käytännön osuus keskiviikkona 9.8.2017 noin kello 09:00 – 15:00, jolloin tehdään lisääntymisalueita Vantaankoskeen nouseville lohille ja taimenille!

Kurssille mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ilmoittautuminen 30.7.2017 mennessä sähköpostitse mika.oraluoma@vapaa-ajankalastaja.fi. Ilmoitathan samalla mahdolliset erityisruokavaliot sekä halukkuuden osallistua 9.8. Vantaankoskella järjestettävään käytännön kunnostustyöhön. Kunnostustyössä tarvitset mukaasi omat eväät sekä kahluuvarusteet tai kumisaappaat.

Päivän tarkempi ohjelma puhujineen linkin takaa: Kunnostuskurssin ohjelma2017

Osoitteet GPS-navigaattoreita varten:
Kuninkaan Kartano: Voudintie 1, Vantaa
Vanha Viilatehdas: Kuninkaantie 28, Vantaa