Roskattomat kalapaikat 2017-08-11T13:43:53+00:00

Vastuullinen vapaa-ajankalastaja ei roskaa. Kalastusta harrastava tietää, että kalastuksessa syntyvät roskat kuten siimat, koukut ja syöttipurkit on vietävä roskakoriin tai niille varattuihin kierrätysastioihin, jotta ne eivät jää luontoon lintujen tai muiden eläinten haitaksi. Rantojen roskaantuminen ei kuitenkaan ole ainoastaan kiinni kalastajien toiminnasta; tuulten sekä virtausten mukana rantoihin ajautuu suuria määriä mm. erilaista muoviroskaa, jotka jäävät kellumaan rantaveteen ihmisten ja eläinten haitaksi. Tuoreen tutkimuksen mukaan rannat ovat Suomessa naapurimaitaan sotkuisempia ja varsinkin kaupunkirannoilla on runsaasti käyttäjien poisheittämiä roskia.

Koolla on väliä -hankkeen yhtenä tavoitteena on edistää rantojen siisteyttä vaikuttamalla yksittäiseen kalastajaan sekä kalastusseuroihin haastamalla heidät rannanpuhdistustalkoisiin eri puolella Suomea. Talkootoiminnan avulla voidaan vaikuttaa usean paikkakunnan rantojen siisteyteen, mikä edesauttaa myös harrastajien viihtyvyyttä rannalta kalastettaessa.

Jos sinä tai kalastusseurasi tahdotte olla mukana vaikuttamassa kotipaikkakuntasi ja kalapaikkojen viihtyvyyteen, ota osaa järjestettäviin tapahtumiin tai järjestä oma. Tieto järjestettävistä tapahtumista löytyy tältä sivulta sekä hankkeen facesta. Neuvoja järjestämiseen saa keskusjärjestöstä ja aluetyöntekijöiltä ympäri Suomen.

Hankkeen omia talkoita järjestetään seuraavasti:

Ke 16.8. kello 16 alkaen Tampereen Eteläpuisto

Ke 23.8. kello 16 alkaen Turun Halistenkoski

Ke 23.8. kello 17 alkaen Vaasan Kutterinsatama

Ke 27.9. Helsingin Kyläsaari. Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

Mikäli haluat tiedot siivoustalkoistasi tälle sivulle, ota yhteyttä etusivun kaavakkeen kautta tai sähköpostilla mika.oraluoma@vapaa-ajankalastaja.fi