Veitsiluodon kalapaikka on vuoden lähikalastuspaikka

Ylijuoksun laavu ja silta. Kuva: Jari Vesaluoma.

Veitsiluodon kalapaikka on vuoden lähikalastuspaikka

Veitsiluodon kalapaikka Kemissä on valittu vuoden lähikalastuspaikaksi. Paikka on helposti saavutettava ja sinne päsee myös julkisilla kulkuvälineillä. Kalapaikalla voi siiman päähän saada monipuolisesti eri kalalajeja ja saalisvarmuus on hyvä. Veitsiluodon kalapaikalla voi kalastaa myös pyörätuolista käsin.

Veitsiluodon kalapaikka sijaitsee noin 10 kilometriä Kemin kaupungin keskustasta etelään. Keskustasta sinne ajaa autolla noin 15 minuutissa. Kalapaikalle pääsee kaupungista myös linja-autolla.
Kalapaikalla on runsas ja monipuolinen kalasto. Luontaisina lajeina ovat hauki, ahven, särki, seipi, made, kiiski ja muikku. Lisäksi kalapaikalle istutetaan taimenta, kirjolohta, siikaa ja harjusta.
Veitsiluodon kalapaikalla on otettu huomioon myös liikuntarajoitteiset kalastajat. Alueella on esteetön kulku ja kalastaa voi vaikka pyörätuolista. Pyörätuolista käsin kalastavia varten onkin kalastuspaikalle rakennettu oma kalastuslaituri.

Ylijuoksun laavu ja silta. Kuva: Jari Vesaluoma.

Kalastus Veitsiluodon kalapaikassa on maksullista. Kalastusluvan voi hankkia netistä osoitteesta kalakortti.com tai vaihtoehtoisesti luvan voi ostaa Neste Lapintuuli huoltoasemalta.
Kalapaikan ylläpidosta, kehittämisestä ja kalastuksenvalvonnasta huolehtii Veitsiluodon Kalamiehet ry. Seuralla on kalapaikalla kesäisin viisi venettä, joita kalastajat voivat vuokrata. Seura järjestää kalapaikalla kalastuskilpailuja sekä lasten ja nuorten kalastustapahtumia.

Vuoden lähikalastuspaikan valinnan teki Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK). Valinta tehtiin nyt yhdeksännen kerran.

 

Lisätietoja:
SVK, kalatalousasiantuntija, Juha Ojaharju, puh. 045 113 3050
SVK, kalatalousasiantuntija, Petter Nissén, puh. 0500 440 923
https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalastuspaikka/veitsiluodon-kalapaikka/

 

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 490 seurassa toimii yhteensä noin 36 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi
www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen/
www.fisuun.fi
www.ottiopas.fi
www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat/