Vene 23 Båt -messut

Pohjoiseuroopan suurin veneilytapahtuma Vene 23 Båt -messut eli tuttavallisesti Venemessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.-19.2.2023.  Suomen Vapaa-ajankalastajat on mukana messuilla omalla osastolla, löydät meidät osastolta 2b71.
Tutustu ohjelmaamme ja tule juttelemaan ajankohtaisista vapaa-ajankalastukseen liittyvistä asioista. Nähdään messuilla!

Venemessut 2023

SVK:n jäsenet etuhintaan messuille

SVK:n jäsenet ovat oikeutettuja jäsenetukoodilla SVK23 kolmen (3) euron alennukseen niin aikuisten kuin lastenkin lipun päivähinnasta verkkokaupasta ostettuna. Alennus on voimassa tapahtuman loppuun asti.

Osastollamme messujen ajan mm.

Viehekalastuksen SM

Viehekalastuksen SM
Viehekalastuksen SM tulee taas 16.–18.6. Hartolan Jääsjärvellä! Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) vuodesta 2018 alkaen järjestämässä kilpailussa jaetaan Suomen mestaruuksia kaikkiaan neljässä sarjassa. Kisa on vakiinnuttanut paikkansa arvostettuna ja Suomen huippukalastajat koolle keräävänä kalastuskilpailuna, joka järjestetään vastuullisen kalastuksen periaatteita vaalien. Viehekalastuksen SM-kisojen palkintona on vene, joka on nähtävillä osastollamme. Huomaa myös lavaohjelma lauantaina 11.2.

Mimmit kalastaa

Mimmit kalastaa!
Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten kalastusharrastusta ja vuoden 2022 aikana jo yli 500 mimmiä on tutustunut kalastukseen Mimmit kalastaa! -toiminnan siivittämänä. Jos siis sytyt luonnossa liikkumisesta tai viihdyt veden äärellä, tai kaipaat monipuolista uutta harrastusta, joka koukuttaa – ja haluat päästä bonuksena vielä nauttimaan terveellistä, itse hankittua lähiruokaa, tule kuulemaan lisää ja liity kalastavien mimmien kasvavaan joukkoon! Huomaa myös lavaohjelmat 18. ja 19.2.

Pilkkikuu

Pilkkikuu
Helmikuu on pilkkikuu! Suomen Vapaa-ajankalastajien lanseeraama rajaton pilkkikilpailu on messujen aikaan täydessä vauhdissa. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu; uusi viimeinen ilmoittautumispäivä on pe 10.2. Tästä poiketen osastollamme ehdit vielä viikonlopunkin aikana (11.-12.2.) ilmoittautua mukaan ja saat samalla napata kilpailun virallisen mittatarran itsellesi. Mukana on kuitenkin vain rajattu määrä tarroja, joten kannattaa olla nopea!

Jäsenkioski palvelee

Jäsenkioski palvelee asiantuntijavoimin
Jäsenkioski auttaa kalastuksesta kiinnostuneita molempina messuviikonloppuina sekä keskiviikkona 15.2. ja perjantaina 17.2. Kyseisinä päivinä kioskilla vastataan ja opastetaan jäsenyyksiin ja muihin jäsenasioihin liittyviin kävijätiedusteluihin, mutta yhtä lailla tarjotaan myös asiantuntevaa tietoa esimerkiksi kalastuslakiin tai kalastonhoitomaksuun liittyviin kysymyksiin. Venemessuilla SVK:n jäseneksi liittyneille on messubonuksena tarjolla liittymislahja! Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseurojen edustajat voivat tulla osastolle myös tutustumaan Vapaa-ajankalastajien uuteen Sense -jäsenrekisteriin ja sen toiminnallisuuksiin, joita aletaan tarjoamaan jäsenseurojen käyttöön kuluvan vuoden aikana.

Anna vieheille uusi elämä -viehekierrätys ja vieheentuunauspaja
Osastollamme olevaan Rapalan kanssa yhteistyössä toteuttamaamme Anna vieheille uusi elämä -viehekierrätykseen voit tuoda itsellesi tarpeettomia ja rikkinäisiä lusikkauistimia, vaappuja ja jigejä. Viehetuunauspajassa vieheet saavat uuden elämän. Tuunauspajaa toisena viikonloppuna 18.-19.2. pitävät Stadin Kalajunnujen edustajat, jotka näyttävät osastollamme viehekunnostuksen mallia messuvieraille. Kunnostetut vieheet jäävät seurojen käyttöön ja niitä jaetaan nuorille kalastajille. Inventoi siis vieheesi ennen messuille tuloa ja laita hyvä kiertämään!

Vapaa-ajankalastajat lavalla

Viehekalastuksen SM

La 11.2. klo 11:30-11:45 Kalastus-lava; kilpailu ja palkinnot
Olli Saari, Marcus Wikström, Juha Ojaharju
La 11.2. klo 13:00-13:30 Kalastus-lava; paneelikeskustelu ja yllätysohjelma
Olli Saari, Marcus Wikström, Juha Ojaharju

Kalastus maistuu & Mimmit kalastaa!
Vapaa-ajankalastajien tapahtumatärpit koko perheelle

La 18.2. klo 14:45-15:00 Kalastus-lava, Johanna Antila, Tintti Drake
Su 19.2. klo 13:30-13:45 Kalastus-lava, Johanna Antila, Tintti Drake

Osastollamme arvonta!

  • Pääpalkintona Avokelasetti Patriot Hybrid 7´2” 5-14g Shimano Nasci 1000 kelalla. Kelalla puolattuna 0,13mm PowerPro kuitusiimat. Hyvä setti esim. ahvenenkalastukseen. Setin arvo 179 €. Palkinnon lahjoittajana Kalastus- ja metsästysliike Ruoto.
  • 3 kpl Kesäviehesettejä, arvo 50 € / setti
  • 2 kpl Mimmit kalastaa! -tuotepaketteja, arvo 49 € / setti
  • 1 kpl Vapaa-ajan Kalastaja -lehden vuosikerta, arvo 49 €

Palkinnot arvotaan messujen jälkeen ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.