Nähdään Vene 24 Båt -messuilla!

Pohjoiseuroopan suurin veneilytapahtuma Vene 24 Båt -messut eli tuttavallisesti Venemessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 9.-18.2.2024.  Suomen Vapaa-ajankalastajat on mukana messuilla omalla osastolla, löydät meidät hallista 1, osasto 1c31 (huomaa uusi osastopaikkamme lähellä Perhonheittobaanaa, ks. kartta).
Tutustu ohjelmaamme ja tule juttelemaan ajankohtaisista vapaa-ajankalastukseen liittyvistä asioista. Nähdään messuilla!

SVK:n jäsenet etuhintaan messuille

SVK:n jäsenet ovat oikeutettuja jäsenetukoodilla SVK24 kolmen (3) euron alennukseen niin aikuisten kuin lastenkin lipun päivähinnasta verkkokaupasta ostettuna. Alennus on voimassa tapahtuman loppuun asti. (Etkö ole vielä SVK:n jäsen? Liity täällä)

Osastollamme messujen ajan mm.

Viehekalastuksen SM

Viehekalastuksen SM
Viehekalastuksen SM tulee taas! Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) vuodesta 2018 alkaen järjestämässä kilpailussa jaetaan Suomen mestaruuksia kaikkiaan neljässä sarjassa. Kisa on vakiinnuttanut paikkansa arvostettuna ja Suomen huippukalastajat koolle keräävänä kalastuskilpailuna, joka järjestetään vastuullisen kalastuksen periaatteita vaalien.
Missä kilpaillaan vuonna 2024, mitä on palkintoina, milloin pääsee ilmoittautumaan mukaan sekä mitä muuta on luvassa, se kaikki selviää lauantaina 10.2. klo 14.15 Alutroll-Tohatsu-lavalla! Tervetuloa jännittämään!

Street fishing
Street fishing eli katukalastus on kalastamista urbaanissa ympäristössä, usein aivan keskustojen tuntumassa.
Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestämissä Street fishing -kilpailuissa kalastetaan kaverin kanssa kahden hengen tiiminä, eli lähikalastusta parhaimmillaan! Näihin rentomielisiin kilpailuihin voi ilmoittautua kuka vain ja homma on tehty toimimaan kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Kisoissa parit pyrkivät saamaan kasaan mahdollisimman monta senttiä yhteispituutta neljällä eri lajia olevalla kalayksilöllä. Kaikki lain sallimat lajit käyvät.
Lue lisää Street fishing -kiertueesta. Julkistamme vuoden 2024 kisakiertueen paikkakunnat ja päivämäärät Venemessuilla, ks alta lavaesiintymisemme. Tervetuloa kuuntelemaan!

Mimmit kalastaa

Mimmit kalastaa!
Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten kalastusharrastusta. Hanke starttasi vuonna 2022 ja tämän jälkeen jo yli 1000 mimmiä on päässyt tutustumaan kalastukseen Mimmit kalastaa! -toiminnan siivittämänä. Jos siis sytyt luonnossa liikkumisesta tai viihdyt veden äärellä, tai kaipaat monipuolista uutta harrastusta, joka koukuttaa – ja haluat päästä bonuksena vielä nauttimaan terveellistä, itse hankittua lähiruokaa, tule kysymään aiheesta lisää osastollemme ja liity kalastavien mimmien kasvavaan joukkoon! Tehdään Suomesta kalastavien naisten kuningatarkunta!

Pilkkikuu

Pilkkikuu
Helmikuu on pilkkikuu! Suomen Vapaa-ajankalastajien lanseeraama rajaton pilkkikilpailu on messujenkin aikana täydessä vauhdissa. Ilmoittautua kannattaa tietenkin heti, jotta mittatarra ehtisi vielä postitse tulla kotiin asti. Jos ilmoittautuminen on unohtunut, niin osastollamme ehdit vielä messujen ensimmäisen viikonlopun aikana (10.-11.2.) ilmoittautua mukaan ja saat samalla napattua kilpailun virallisen mittatarran itsellesi. Mukana on kuitenkin vain pieni määrä tarroja, joten kannattaa olla nopea!

Jäsenkioski palvelee asiantuntijavoimin
Jäsenkioski auttaa kalastuksesta kiinnostuneita perjantaina 9.2., molempina messuviikonloppuina sekä keskiviikkona 14.2. ja perjantaina 16.2. Kyseisinä päivinä kioskilla vastataan ja opastetaan jäsenyyksiin ja muihin jäsenasioihin liittyviin kävijätiedusteluihin, mutta yhtä lailla tarjotaan myös asiantuntevaa tietoa esimerkiksi kalastuslakiin tai kalastonhoitomaksuun liittyviin kysymyksiin. Venemessuilla SVK:n jäseneksi liittyneille on messubonuksena tarjolla liittymislahja! Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseurojen edustajat voivat tulla osastolle myös tutustumaan Vapaa-ajankalastajien uuteen Sense -jäsenrekisteriin ja sen toiminnallisuuksiin. Neuvomme myös OmaSVK-mobiilipalvelun käyttöönotossa.

Anna vieheille uusi elämä -viehekierrätys ja vieheentuunauspaja nuorille
Osastollamme olevaan Rapalan kanssa yhteistyössä toteuttamaamme Anna vieheille uusi elämä -viehekierrätykseen voit tuoda itsellesi tarpeettomia ja rikkinäisiä lusikkauistimia, vaappuja ja jigejä. Viehetuunauspajassa vieheet saavat uuden elämän. Tuunauspajaa toisena viikonloppuna 17.-18.2. pitävät Stadin Kalajunnujen edustajat, jotka näyttävät osastollamme viehekunnostuksen mallia messuvieraille. Kannustamme etenkin nuoria paikalle tuunaamaan vieheitä yhdessä kanssamme! Kunnostetut vieheet jäävät seurojen käyttöön ja niitä jaetaan nuorille kalastajille. Inventoi siis vieheesi ennen messuille tuloa ja laita hyvä kiertämään!

Tuunauspisteellä voitte myös kysyä Stadin Kalajunnuilta vinkkejä heidän tulevasta ja varsin kattavasta nuorisotoiminnastaan, ja samalla saada lisätietoja kyseisen seuran nuorisojäseniltä miksi heidän mielestä Kalajunnuihin kannattaa kuulua. Viereisellä jäsenkioskipisteellämme voitte nopeasti ja vaivattomasti liittyä niin Kalajunnuihin, kuin moneen muuhunkin maassamme toimivaan kalastusseuraan! Lue lisää Stadin Kalajunnuista

Vapaa-ajankalastajat lavalla

Vapaa-ajankalastajat altaalla

Osastollamme myös arvonta – voita itsellesi AVOKELASETTI tulevia kesän kalareissuja varten!