Vapaa-ajankalastajilta kalastusneuvontaa venemessuilla

Vapaa-ajankalastajat ja Metsähallitus tarjoavat kalastusneuvontaa Vene 20 Båt -messuilla, myös kalastonhoitomaksut saatavilla

Vene 20 Båt -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.-16. helmikuuta. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) ja Metsähallitus ovat yhdessä esillä osastolla 2d52. Osastolta voi ostaa kalastonhoitomaksun sekä mm. tuoda vanhat madeharat sekä jigit kierrätykseen, tutustua SVK:n 20-juhlavuoteen ja sen tapahtumiin, Haukitehtaisiin ja Viehekalastuksen SM-kilpailuun.

Viehekalastuksen SM 2020

Kesäkuussa 2020 järjestettävä Viehekalastuksen SM suuntaa ensimmäistä kertaa Itä-Suomeen, jossa kilpailuvesistönä toimii upea ja kristallinkirkas Puruvesi. Ainutlaatuisessa kilpailuformaatissa varataan sekä ahvenelle että hauelle omat pyyntipäivänsä. Lisää paljastuksia tulevasta kilpailusta on luvassa lauantaina 8.2. klo 11.45 Lowrance Live Stagella ja sen jälkeen SVK:n messuosastolla.

Vapaa-ajankalastuksen juhlavuosi #suomikalastaa2020

SVK juhlistaa 20-vuotista taivaltaan järjestämällä vuoden aikana ympäri Suomea perheystävällisiä kalastustapahtumia yhdessä paikallisten kalastusseurojen ja piirien kanssa. 8.2. Suomi madepilkkii, 14.3. Suomi pilkkii ja 23.5. Suomi onkii ja Suomi silakkalitkaa. Tule osastolle tutustumaan, mitä omalla alueellasi tapahtuu vuoden mittaan! Lue lisää: www.vapaa-ajankalastaja.fi/juhlavuosi.

Kierrätä vanhat madeharasi ja jigisi

Vuonna 2016 voimaan tulleen kalastuslain kieltämät madeharat ja ns. ”ryöstäjät” voi palauttaa SVK:n messuosastolle madeharojen kierrätysastiaan. Palautettua haraa vastaan saa kotiin viemiseksi kotimaisen, lyijyttömän SVK20-juhlavuosimademorrin. Myös rikkoontuneet ja käytöstä poistuneet muovijigit ja pehmovieheet voi tuoda osastolla olevaan keräysastiaan. SVK:n yhteistyökumppani Captain Ollie valmistaa kerätyistä jigeistä uusia haukivieheitä, jotka tulevat syksyllä harrastajien saataville. Tempauksista kerrotaan Lowrance-ohjelmalavalla perjantaina 7.2 klo 14.

Haukitehtailla elinvoimaa kalakantoihin

Miksi hauet ovat tärkeitä ja miten niitä voidaan auttaa haukitehtaiden avulla? Miksi useat kunnat ja yritykset ovat jo kiinnostuneet Haukitehtaiden toiminnasta? Miten sinä voit olla mukana auttamassa haukitehtaita nousuun? Haukitehtaat esillä osastollamme ja Lowrance-ohjelmalavalla lauantaina 15.2. klo 14:45.

SVK:n jäsenet messuille edullisemmin

SVK:n jäsenille on neuvoteltu lippuetu messuille. Aikuisten lippu messuedun kera 14 e (norm. 16-19 e). Edun saa käyttöön sähköisen lippuostoksensa yhteydessä etukoodilla, joka on ilmoitettu jäsensivuilla (www.vapaa-ajankalastaja.fi/jasenille). Lippukauppaan pääset tästä: https://shop.messukeskus.com/ Edun saa myös lippukassoilla näyttämällä SVK:n jäsenkorttinsa. Lippuetu on voimassa 16.2.2020 asti.

Uusi, sään kestävä kalastuskortti mukaan messuilta

Messuilla vierailevat voivat ostaa Metsähallituksen myyntikojusta kalastonhoitomaksun vuodeksi, viikoksi tai vuorokaudeksi. Vuotta lyhyemmän maksun ostaessa kalastusajankohta on tiedettävä etukäteen. Vuoden kalastonhoitomaksun ostava saa mukaansa aktiivisenkin kalastajan käyttöön sopivan kalastuskortin. Kortti mahtuu lompakkoon, hylkii vettä ja kestää taittumista.

Kalastonhoitomaksu on sijoitus luontoon

Kalastonhoitomaksu perustuu kalastuslakiin. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa jokaisen 18-64-vuotiaan, joka kalastaa muulla tavoin kuin pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Metsähallitus kerää kalastonhoitomaksun ja tilittää sen maa- ja metsätalousministeriölle. Maa- ja metsätalousministeriö myöntää varoja kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnitteluun ja toimeenpanoon sekä kalastuksenvalvontaan, järjestöille neuvontapalveluihin, kalatalousalueiden toimintaan sekä omistajakorvauksiin. Vuoden 2020 kalastonhoitomaksun hinta on 45 euroa/vuosi, 15 euroa/viikko ja 6 euroa/päivä. Lue lisää: www.eräluvat.fi.

Lisätiedot:

Tiedottaja Jaana Vetikko, SVK, p. 050 525 7806
Projektipäällikkö Mika Laakkonen, Metsähallitus, p. 040 589 7559

 

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 490 seurassa toimii yhteensä noin 36 000 kalastuksen harrastajaa.