Viehekalastuksen Suomen mestarit ratkottiin Puruveden ahvenilla ja hauilla

Viehekalastuksen Suomen mestarit ratkottiin Puruveden ahvenilla ja hauilla

Lähtökiihdytys Viehekalastuksen SM -kilpailun toisena aamuna.

Viehekalastuksen Suomen mestarit ratkottiin Puruveden ahvenilla ja hauilla

Viehekalastuksen Suomen mestari 2021 on venekuntasarjassa Team NorthSilver. Sen miehistön muodostaneet hämeenlinnalaiset serkukset Lauri Sipilä ja Markus Kilpi kokivat nappionnistumisen perjantaina voittaessaan SM-Ahvenen seitsemän senttimetrin turvin. Seuraavan päivän SM-Hauen mainio viides sija takasi parivaljakolle kokonaiskilpailun voiton kuudella sijoituspisteellä. Joukkuesarjan Suomen mestaruuteen ylsi loistavalla toisen päivän kirillään Ursuit.

Viehekalastuksen SM 202 venekuntasarjan voittaja Team NorthSilver, Lauri Sipilä (vas.) ja Markus Kilpi (oik.). Kuva: Juha Ojaharju.

Viehekalastuksen SM -kilpailu järjestettiin Etelä-Savossa Puruvedellä 18.–20. kesäkuuta. Sen ensimmäinen osa eli SM-Ahven kilpailtiin tuulisissa oloissa perjantaina. Vallitseva keli kasvatti vaikeuskerrointa ahventen etsintään, joita tuli saada viisi mahdollisimman pitkää yksilöä mittalaudalle. Saalisilmoituksia saatiin muutamista todella suurista ahvenista (48, 47 ja 46 cm), mutta kultamitalit lunasti pisimmästä yhteistuloksesta vastannut Team NorthSilver. SM-Ahvenen hopeaa voitti Hirvensalmen Kalamiehet 1 (Juha-Matti Kuitunen ja Tuomas Tanttu) ja pronssia Mercury 1 (Peter ja Niilo Lahti).

Lauantaina oli SM-Hauen vuoro. Edellispäivän tuuli oli tyyntynyt ja auringon paahde vahvisti otettaan, onneksi hennon pilviverhon takaa. Puruveden kirkkailla vesillä olosuhteet eivät luvanneet helppoa hauen kalastusta, mutta kännykällä tehtyjä saalisilmoituksia alkoi saapua ensi hetkistä lähtien. Reaaliaikainen tulosseuranta pimennettiin kilpailun viimeisen tunnin ajaksi jännityksen lisäämiseksi, jolloin myös päivän pisin hauki (115 cm) saatiin. Lopulta SM-Hauen mestarititteli meni Garmin Finlandille (Hannu Vesaranta ja Saku Laaksonen), toiseksi tuli Team Ursuit (Jani Tossavainen ja Susanna Huittinen) ja kolmanneksi Team Kalavesillä (Jorma Ikonen ja Lasse Jansson).

Viehekalastuksen SM -kilpailun mitalistit ratkottiin SM-Ahvenen ja SM-Hauen yhteistulosten perusteella. Molempien kilpailujen sijoitukset muuttuivat sijoituspisteiksi ja venekuntasarjassa voiton nappasi Team NorthSilver kuudella sijoituspisteellä. Niilo ja Joni Harjun Team Harju (10 p.) kiri hopeamitaleille ja pronssia nappasi kestomenestyjä KP Baits (11,5 p.) miehistönään Jarkko Uimonen ja Jussi Jokinen.
Joukkuesarjassa tuloksissa laskettiin yhteen samaan joukkueeseen kuuluvien kahden venekunnan saamat sijoituspisteet kummaltakin päivältä. Suomen mestaruuden vei Ursuit (22 p.), joka jätti mestaruutta puolustaneen Hirvensalmen Kalamiehet -joukkueen (28 p.) hopeasijalle. Pronssia joukkuesarjassa otti Alutroll/Päijätmoto (51 p).

Viehekalastuksen SM -kilpailun järjesti Suomen Vapaa-ajankalastajat ja sen Koolla on väliä -hanke apunaan Puruveden Kala-Harrit ja Savonlinnan Urheilukalastajat sekä laaja yhteistyökumppanijoukko. Vuoden päästä Suomen mestaruudet ratkotaan ensimmäistä kertaa merellä, kun kilpailupaikkana toimii Vaasan kivikkoiset ja kalaisat vedet.

Viehekalastuksen SM 2021 lopputulokset ja lisätiedot: viehekalastuksen-sm.fi.

 

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat, toiminnanjohtaja Olli Saari, p. 050 339 4660, olli.saari@vapaa-ajankalastaja.fi
kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, p. 045 110 2126, marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.