Suomen kovimmat viehekalastajat ottavat 18.-19.6. mittaa toisistaan

Suomen kovimmat viehekalastajat ottavat 18.-19.6. mittaa toisistaan

18.–19. kesäkuuta selviää, ketkä ovat Suomen parhaat ahvenen ja hauen viehekalastajat vuonna 2021. Viimeksi eli kaksi vuotta sitten kilpailun voittivat Jari Hakanen ja Jani Hanka. Kuva: Juha Ojaharju.

Suomen kovimmat viehekalastajat ottavat 18.-19.6. mittaa toisistaan Puruvedellä

Viehekalastuksen SM -kilpailu saapuu perjantaina 18.6. vihdoin Saimaan helmen luo. Punkaharjulta Matkailukeskus Harjun Portilta starttaavaan kilpailuun ilmoittauduttiin yli vuosi sitten. Koronapandemia pakotti siirtämään kilpailua, mutta nyt se järjestetään kaksipäiväisenä kalastuksen supertapahtumana. Veteen piirretylle kalkkiviivalle kokoontuu noin 40 viehekalastukseen erikoistunutta venekuntaa. Kilpailun järjestää Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) laajan kumppaniverkoston ja lähialueen kalastusseurojen tuella.

18.–19. kesäkuuta selviää, ketkä ovat Suomen parhaat ahvenen ja hauen viehekalastajat vuonna 2021. Viimeksi eli kaksi vuotta sitten kilpailun voittivat Jari Hakanen ja Jani Hanka. Kuva: Juha Ojaharju.Puruvedellä kilpaillaan 18. kesäkuuta ahvenen ja seuraavana päivänä hauen lajikohtaisista Suomen mestaruuksista. Tuloksissa otetaan huomioon viisi pisintä ahventa ja haukea. Päiväkohtaiset sijoitukset lasketaan yhteen ja sen perusteella parhaat palkitaan Viehekalastuksen SM-mitaleilla sekä voittajavenekunta huikealla 7 000 euron arvoisella venepaketilla. Samalla selviää Suomen parhaat viehekalastusjoukkueet, jotka muodostuvat kahdesta eri venekunnasta.

Kilpailussa saa käyttää kerrallaan vain yhtä vapaa ja viehettä kilpailijaa kohden. Saaliskalat mitataan välittömästi ja kuvatodisteet toimitetaan kännykällä tuomaristolle. SVK:n Koolla on väliä -hankkeen ja valikoivan kalastuksen hengessä, kohdelajeilla on ylämitat (ahven 35 cm, hauki 80 cm), joita lyhyempiä kaloja on kilpailijoilla mahdollisuus ottaa saaliiksi. Muut kalat tulee vapauttaa elävinä.

Palkintopöytä on katettu koreaksi. Venepaketin lisäksi jaossa on muitakin hienoja palkintoja useamman tonnin edestä. Uteliaille ja innokkaille on luvassa niin livetulosseuranta kuin -lähetyksetkin, joten kilpailua voi seurata koronaturvallisesti netistä. Livelähetykset hoitaa Kalastajan Kanava ja ne julkaistaan kilpailun FB-sivuilla: www.facebook.com/viehekalastuksenSM. Tuloksia voi seurata osoitteessa www.viehekalastuksen-sm.fi.


Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Olli Saari, puh. 050 339 4660, olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi
Kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, puh. 045 110 2126, marcus.wikstrom(at)vapaa-ajankalastaja.fi
www.viehekalastuksen-sm.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.