Viehekalastuksen SM-kilpailu 16.-17.6.

Heittokalastuskilpailut, joissa saaliskalat saa vapauttaa, kasvattavat nyt nopeasti suosiotaan. Säkylän Pyhäjärvellä mitellään viehekalastuksen Suomen mestaruudesta 16.-17. kesäkuuta. Kuva: Olli Saari.

Viehekalastuksen SM-kilpailussa otetaan mittaa ahvenista, hauista ja kalastajista

Suomesta on tähän saakka puuttunut viehekalastajille räätälöity SM-kilpailu, joka ottaa huomioon kestävän kalastuksen periaatteet. Asiaan saadaan korjaus 16.-17. kesäkuuta Säkylän Pyhäjärvellä, jossa mitellään ensi kertaa viehekalastuksen Suomen mestaruuksista. Tittelin ja pääpalkintona olevan alumiinivenepaketin voittaa päiväkohtaisissa SM-Ahven ja SM-Hauki -kilpailuissa yhteenlaskien parhaiten menestynyt venekunta. Saaliskalat mitataan ja kuvataan heti veneessä, mutta kilpailijoilla on lupa ottaa ylämittaa pienempiä kaloja ruokakäyttöön.

Heittokalastuskilpailut, joissa saaliskalat saa vapauttaa, kasvattavat nyt nopeasti suosiotaan. Säkylän Pyhäjärvellä mitellään viehekalastuksen Suomen mestaruudesta 16.-17. kesäkuuta. Kuva: Olli Saari.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) Koolla on väliä -hanke järjestää Säkylän Pyhäjärvellä 16.–17. kesäkuuta Viehekalastuksen SM-kilpailun. Viikonloppu koostuu erillisistä SM-Ahven ja SM-Hauki -kilpailuista, joissa parhaiten menestyneet palkitaan lisäksi Viehekalastuksen SM-mitaleilla. Voittajavenekunta saa omakseen 16 000 euron arvoisen venepaketin, mutta jaossa on muitakin palkintoja kymppitonnin edestä.
”Kalaisa Säkylä, arvokkaat palkinnot, livetulokset ja -videot”, listaa kilpailuformaatin sisällöstä järjestöpäällikkö Olli Saari SVK:sta ja kannustaa kalastajia varmistamaan oman paikkansa kilpailuun, sillä osallistujamäärä on rajattu kuuteenkymmeneen.

Kaksihenkisten venekuntien tuloskortissa otetaan huomioon viisi pisintä ahventa ja haukea. Niiden pyytämisessä saa käyttää kerrallaan vain yhtä vapaa ja viehettä. Saaliskalat mitataan heti veneessä ja kuvatodisteet toimitetaan kännykällä tuomaristolle. Sääntöjen ja suositusten avulla halutaan näyttää esimerkkiä vastuullisen kalastuksen toteuttamiseen. Kohdelajeille asetetaan lisäksi ylämitat (ahven 35 cm, hauki 80 cm), joita lyhyempiä kaloja on joukkueilla mahdollisuus ottaa saaliiksi. Muut kalat tulee vapauttaa elävinä.
”Itse pyydetyn kalan ravinnoksi käyttöön kannustetaan sillä, että kilpailun päätteeksi tarjotaan osallistujille saaliskaloista tehtyä soppaa”, kertoo kalatalousasiantuntija Marcus Wikström SVK:sta.

 

Lisätietoja:
Järjestöpäällikkö Olli Saari, puh. 050 339 4660, olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi
Kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, puh. 045 110 2126, marcus.wikstrom(at)vapaa-ajankalastaja.fi
Viehekalastuksen SM -kilpailun kotisivu: www.viehekalastuksen-sm.fi

 

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 513 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.