Vapaa-ajankalastajat haastaa viestimään kalastusharrastuksen puolesta

Vapaa-ajankalastajat haastaa viestimään kalastusharrastuksen puolesta

SVKn toiminnanjohtaja Olli Saari ehti myös kalaan ja otti osaa ahvenhaasteeseemme. Kuva: Ari Westermark.

Suomen Vapaa-ajankalastajat haastaa viestimään kalastusharrastuksen puolesta

Suomen laajojen yleiskalastusoikeuksien mahdollistama kalastusharrastuskulttuuri yhdistää suomalaisia ja suhdetta luontoon. 20 vuotta täyttävä Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on kuluvana vuonna nostanut vapaa-ajankalastuksen kunniaa ja mahdollisuuksia näkyvästi esiin kampanjoillaan. Nyt juhlavuosi huipentuu viestintäviikkoon 27.11.-6.12., jonka aikana haastetaan kaikki viestimään kalastusharrastuksen puolesta.

Joulukuussa 2020 tulee täyteen 20-vuotta siitä, kun kolme valtakunnallista kalastusjärjestöä yhdistyivät saman nimen alle edistämään suomalaista vapaa-ajankalastusta, toimimaan suomalaisen kalastusseurakentän kokoavana tahona ja ajamaan vapaa-ajankalastuksen etua muuttuvassa yhteiskunnassa. Juhlavuottaan viettävä Suomen Vapaa-ajankalastajat haastaa nyt juhlavuotensa lopuksi suomalaiset viestimään kalastusharrastuksen puolesta ja tuomaan esille itse kullekin tärkeitä asioita, joita vapaa-ajankalastus heille tuottaa.

”Joulukuun alussa meidän oli tarkoitus juhlia isosti juhlavuotemme huipentumana ja vapaa-ajankalastuksen esille nostamiseksi. Koronaepidemia kuitenkin vesitti suunnitelmamme. Tämän takia päätimme kutsua kaikki sidosryhmämme viestimään kanssamme eri medioissa kalastusharrastuksen puolesta ja vapaa-ajankalastuksen esille nostamiseksi. Toivomme että myös seurakenttä ja kalastuksen harrastajat antavat äänensä kuulua joulukuun ensimmäisellä viikolla vaikkapa sosiaalisessa mediassa ja jakavat kanssamme kalastusharrastuksen moninaista ääntä”, innostaa SVK:n toiminnanjohtaja Olli Saari.

”Vapaa-ajankalastusta harrastaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa suomalaista. Se on yksi suosituimpia harrastuksiamme. Tänä vuonna lajin pariin on löytänyt paljon uusia aikuisia, myös enenevässä määrin tyttöjä ja naisia. Kalastus on upea harrastus, jonka kautta oppii samalla vastuullisuutta alati herkempää vesiluontoamme kohtaan”, muistuttaa SVK:n puheenjohtaja Saara-Sofia Siren.

SVKn toiminnanjohtaja Olli Saari ehti myös kalaan ja otti osaa ahvenhaasteeseemme. Kuva: Ari Westermark.

Fisuun-joulukalenteri kutsuu matkalle vedenalaiseen maailmaan

SVK tuo joulukuun ensimmäisellä viikolla esille laajasti omaa toimintaansa sosiaalisessa mediassa. Uutuutena 1.12. käynnistyy koko perheen FISUUN-joulukalenteri.
”Kalenterissa esitellään kalenteriluukuittain kaikki maamme vakituiset kalalajit sekä niihin liittyvää tietoutta: mistä kaloja voi löytää, kuinka niitä voi pyytää vapavälinein, miten erottaa saman näköisiä kaloja toisistaan, millaisia havaintoja kaloista on tehty tai on tekemättä. Joulukalenteria seuraamalla aloittelijakin on joulukuun 24. päivä mennessä hyvin paljon viisaampi mitä kaloihin tulee. Tervetuloa mukaan seuraamaan matkaa vedenalaiseen maailmaan”, toivottaa kalenteria tuottava SVK:n lasten ja nuorten kalastusohjaaja Mikael Jaakkola.
Fisuun-joulukalenterin tunnelmaan johdattelevan videon voi katsoa: https://youtu.be/2NkRbdfDPd4

Viestintää vapaa-ajankalastuksen puolesta 29.11.-6.12.2020 mm. sosiaalisessa mediassa.

Fisuun-joulukalenteri 1.-24.12.2020 @fisuun Facebookissa ja Instagramissa.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Olli Saari, p. 050 339 4660, olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi
tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806, jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi
kalastusohjaaja Mikael Jaakkola p. 050 568 9832, mikael.jaakkola(at)vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 490 seurassa toimii yhteensä noin 36 000 kalastuksen harrastajaa.