Viinikanjoki on vuoden lähikalastuspaikka

Kairokoski on Viinikanjoen kalastusalueen ylin koski ja virtaa kauniissa ympäristössä. Kuva: Mikko Törmä.

Vuoden lähikalastuspaikka on Viinikanjoki Parkanossa

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö valitsi Vuoden lähikalastuspaikaksi 2018 Parkanon Urheilukalastajien ylläpitämän Viinikanjoen erityiskalastusalueen, joka käsittää Viinikanjoen kolme ylintä kilometriä. Aivan Parkanon keskustan tuntumassa virtaavassa Viinikanjoessa on runsas ja monipuolinen kalasto. Viinikanjoella on otettu huomioon myös liikuntarajoitteiset kalastajat.

Kairokoski on Viinikanjoen kalastusalueen ylin koski ja virtaa kauniissa ympäristössä. Kuva: Mikko Törmä.

Viinikanjoki virtaa aivan Parkanon keskustan kupeessa ja on siksi kalastajien helposti saavutettavissa. Etäisyydet lähialueen suuremmista kaupungeista ovat maltilliset; sekä Tampereelta että Seinäjoelta on Viinikanjoelle matkaa vain 90 kilometriä.
Liikuntarajoitteisia kalastajia varten on joelle rakennettu kalastuslaituri, joka mahdollistaa kalastuksen peräti 120 metrin matkalla. Kalastuslaituri sijaitsee Haapaskosken alapuolella sijaitsevan Haapaslammen länsirannalle.

Viinikanjoki tarjoaa elämyksellistä vapakalastusta monipuolisessa ja kauniissa ympäristössä. Viinikanjoen erityiskalastusalueella sijaitse neljä koskea suvantoineen. Alueen halutuimmat saaliskalat ovat kirjolohi ja taimen, joista jälkimmäinen elää Viinikanjoessa luonnonvaraisena. Taimenen lisäksi Viinikanjoen luontaiseen kalastoon kuuluvat ahven, hauki, kivisimppu, kuha, kuore, lahna, made, salakka, särki ja säyne. Joessa elävän luonnonvaraisen taimenkannan turvaamiseksi kaikki alueelta saatavat taimenet tulee vapauttaa. Lisäksi taimenen lisääntymistä turvataan kahluukiellolla, joka käsittää  joulukuun alun ja toukokuun lopun välisen ajan. Koska taimenen lisääntymisalueet sijaitsevat alueen yäosissa, tehdään kirjolohi-istutukset alueen alaosalle.

Lisää tietoa Viinikanjoen erityiskalastusalueesta: https://www.viinikanjoki.com/jokiesittely/

Auringon laskiessa Kairokosken taimenet aktivoituvat ja niitä voi tavoitella esimerkiksi pupilla. Kuva: Mikko Törmä.

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju, puh. 045 113 3050

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 513 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.