Vinkki vanhemmille: Nuorten kalastustapahtumissa kalojen narraamista ja aarteen etsintää

Vinkki vanhemmille: Nuorten kalastustapahtumissa kalojen narraamista ja aarteen etsintää

Vinkki vanhemmille: Nuorten kalastustapahtumissa kalojen narraamista ja aarteen etsintää, 7.6.2017

Tiesitkö, että netistä löytyy tietoja kymmenistä nuorten ja perheiden kalastustapahtumista? Onginnan alkeita pääsee harjoittelemaan koko perheen onkitapahtumissa. Kalastuskipinän jo saaneet nuoret kannattaa viedä kalastusleireille. Perheleireille pääsevät mukaan myös vanhemmat. Kaikki tulevat kalastustapahtumat löytyvät osoitteesta fisuun.fi/tapahtumat.

Mitä tehdä, jos juuri kesälomalle päässyt lapsi tai nuori haluaa lähteä kalastamaan? Kalastusta harrastamattoman vanhemman pelastaa fisuun.fi -sivusto, josta löytyy tietoa kymmenistä lapsille, nuorille ja perheille tarkoitetuista kalastustapahtumista. Onki- ja perhepäivissä pääsee kokeilemaan kalastusta rennossa tunnelmassa ja vasta-alkajille on tarjolla opastusta. Nuorten kalastusleirit, -kilpailut ja muut tapahtumat ovat oikea valinta harrastuksessa jo pidemmälle ennättäneille. Leireille tutustutaan moniin eri kalastusmenetelmiin sekä kalojen käsittelyyn ja valmistamiseen ruoaksi.

Fisuun.fi on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) ylläpitämä lasten ja nuorten nettisivusto. Sen tapahtumat-osiosta löytyvät tiedot SVK:n ja sen jäsenseurojen järjestämistä nuorten ka-lastustapahtumista. Niistä voi etsiä itselleen sopivan joko tapahtumatyypin ja -ajan avulla tai karttaa käyttäen.
”Fisuun-sivujen tapahtumakartalle odotetaan vilkasta käyttöä, jotta kalastusintoa puhkuvat nuoret ja tapahtumien järjestäjät löytävät toisensa”, toteaa SVK:n järjestöpäällikkö Olli Saari.

Kätköjen etsintää kalastustapahtumissa

Tänä kesänä kannattaa pitää silmät auki kalastustapahtumissa. Sata vuotta täyttävää Suomea juhlistaen SVK järjestää koko kesän jatkuvan Sata lasissa kätköille -teemakilpailun, jossa kalastustapahtumiin piilotetaan sata kätköä. Kilpailu on tarkoitettu alle 18-vuotiaille, mutta vanhemmat voivat osallistua kätköjen etsintään lasten ja nuorten kanssa. Tarkemmat tiedot kilpailusta sekä paljastuksia tulevista kätköistä julkaistaan osoitteessa fisuun.fi/teemakilpailu2017.


Kalastustapahtumiin piilotettuja kätköjä voi löytää mitä omituisemmista paikoista.

Lisätietoja:
Järjestöpäällikkö Olli Saari, puh. 050 339 4660, olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 525 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.