Hämeenlinnan Urheilukalastajat valittiin vuoden kalastusseuraksi

Hämeenlinnan Urheilukalastajat valittiin vuoden kalastusseuraksi

Vuoden Kalastusseuran tunnustuksen otti vastaan Hämeenlinnan Urheilukalastajien puheenjohtaja Janne Sihvonen (kesk.). Tunnustuksen luovuttivat SVK:n hallituksen puheenjohtaja Stina Koivisto ja toiminnanjohtaja Olli Saari. Kuva: Jaana Vetikko.

Hämeenlinnan Urheilukalastajat valittiin vuoden kalastusseuraksi

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) julkisti tänään 26.11. Helsingissä syyskokouksessaan perinteiseen tapaan Vuoden Kalastusseuran. Valinta osui tällä kertaa vuonna 1951 perustettuun Hämeenlinnan Urheilukalastajiin.

Päätöksen vuoden kalastusseurasta tehneen SVK:n viestintätoimikunnan mukaan valinnan ratkaisi hämeenlinnalaisten aktiivinen ja monipuolinen toiminta. Perinteistä seuratoimintaa kuvastavat monipuoliset kilpailut talvi- ja avovesikautena.

”Tulevaisuuteen Hämeenlinnan Urheilukalastajat suuntaa osallistumalla yhteistyössä erilaisiin kalastustapahtumiin. Tällä kertaa erityisesti SVK:n aikuispilotti- ja Mimmit kalastaa! -hankkeissa. Seuran näkyvyys internetissä ja sosiaalisessa mediassa on myös mallikasta”, viestintätoimikunta kiittelee.

Hämeenlinnan Urheilukalastajien (HUK) uunituore puheenjohtaja Ari Pekka Sarjanto pitää valintaa todella iloisena yllätyksenä ja suurena kunniana.
”SVK:n kalastusperhe on todella laaja, joten on erityisen hienoa, että tällaisen pienen seuran ponnistelut on pantu merkille. Olemme päässeet toiminnan kehittämisessä hyvään vauhtiin ja tämä huomionosoitus kertoo siitä, että oikealla tiellä ollaan”, Sarjanto arvioi.

Vuoden Kalastusseuran titteli on hänen mielestään upea kiitos nimenomaan Hämeenlinnan Urheilukalastajien seuratoiminnan aktiiveille.
”Se antaa porukalle varmasti lisää virtaa jatkaa samalla tyylillä eteenpäin. Laakereille ei jäädä lepäämään, vaan yhä parempaan pyritään”, Sarjanto lupaa.

Seuran aikuistoimintaa on hänen mukaansa kehitetty kovalla sykkeellä parin vuoden ajan.
”Vuonna 2021 aloitetussa aikuispilotissa seuran konkarit tarjosivat uusille tulokkaille todella tasokkaita tapahtumia eri kalastusmuotojen parissa mateen, ahvenen ja kirjolohen pilkinnästä siianongintaan ja uisteluun. Tempaus toi seuraan uusia innokkaita jäseniä, joilla oli myös halua osallistua järjestötoimintaan”, Sarjanto kertoo.

”Sama meno jatkui tänä vuonna erilaisissa Mimmit kalastaa -tapahtumissa, joissa monet aikuispilotissa mukana olleet pokkasivat hienosti itselleen vastuutehtäviä.”

Hämeenlinnan Urheilukalastajat on saanut paljon näkyvyyttä paikallisissa tiedotusvälineissä ja myös toista kertaa SVK:n kanssa yhdessä järjestetty Street Fishing -tapahtuma onnistui aivan erinomaisesti keräten peräti 34 joukkuetta mukaan kisaan.

”Olemme siis olleet aktiivisia moneen suuntaan, mutta ehkä parhaiten on onnistuttu siinä, että on pystytty luomaan tapahtumiin sellaista yhteisöllistä henkeä, että kalastus on koettu ennen muuta kivaksi, rennoksi ja sosiaaliseksi harrastukseksi, joka yhdistää ihmisiä ja sopii koko perheelle.

Seuran jäsenmäärä onkin kasvanut näiden kahden vuoden aikana peräti 24 prosenttia”, Sarjanto myhäilee.

 

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat, tiedottaja Jaana Vetikko puh. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
Hämeenlinnan Urheilukastajat: puheenjohtaja Ari Pekka Sarjanto, puh. 040 451 1132, ap.sarjanto@hameensanomat.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa.