Aurajoki, Halistenkosken alapuoli

Liikenneyhteydet

Busseilla numero 50, 51, 55, 55A sekä 56 pääsee lähelle onkipaikkoja. Aikataulut ja tarkemmat reitit osoitteesta http://www.foli.fi/

Kalalajit

ahven, hauki, kiiski, kuore, lahna, pasuri, salakka, särki, säyne, vimpa

Kalastustavat

Heittokalastus, Kelaonginta, Onginta, Onki, pohjaonki, Onki, teleskooppi

Luvat

Onginta ja pilkintä ovat kaikille maksuttomia yleiskalastusoikeuksia. Viehekalastus 1 vavalla ja vieheellä on maksuton yleiskalastusoikeus alle 18 ja yli 65-vuotiaille. Kaikkien 18-64v heitto- tai perhokalastusvälineitä käyttävien tulee maksaa kalastonhoitomaksu.

Vesistö

Joki

Tyyppi

Kalapaikkoja kaupungeissa

Ennen kalastuksen aloittamista etsi rannalta (löytyy molemmilta rannoilta) kyltit, jotka osoittavat kohdan josta ylävirran suuntaan onkiminen on kielletty. Alueen yläpuolella sijaitsee Halistenkosken kalastusalue, jossa saa kalastaa perho- ja heittokalastusvälinein lunastamalla Halistenkosken virkistyskalastusalueen luvan.

Kyltistä alavirtaan päin on satoja metrejä hyvää rantaa onkimiseen, ja miksei viehekalastukseenkin. Ei mainittavasti häiritsevää kasvillisuutta. Keväällä kun kalat nousevat kudulle, paikka tarjoaa ajoittain runsaasti kalaa. Särki, lahna, pasuri, säyne, vimpa, salakka, kuore, ahven ja kiiski ovat tavallisia onkisaaliita. Moneen muuhunkin toki on mahdollisuus.

Lohi, taimen ja siika syysrauhoitettuja syys-marraskuussa.

Lohi 60 cm, taimen 50 cm (rasvaevällinen rauhoitettu), kuha 42 cm

Ranta soveltuu hyvin aikuisille ja lapsille, mutta ei liikuntaesteisille. Rantaan laskeudutaan jyrkähköä rinnettä ja polku on kapea sekä monin paikoin kuhmurainen. Sateiden jälkeen kumpparit ovat suotavat, sillä ranta / polku voi paikoin mutaantua.