Suurkalat

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) kerää tietoja saaduista suurkaloista suurkalarekisteriin, myöntää suurkalastajan ansiomerkit sekä ylläpitää Vuoden Suurkalastajakilpailua ja Hall of Fame-listaa. Suurkalarekisteriin kerätään tietoja niin aktiivisin välinein kuin pyydyksin saaduista kaloista. Sen kalalajit ja vähimmäispainorajat näet tästä >>

Ilmoita suurkala
Tästä löydät suurkalarajat >>
Suurkalailmoituksen voi tehdä helposti sähköisessä muodossa >>
Vaihtoehtoisesti voit tehdä ilmoituksen myös kirjeitse, Ilmoituslomakkeen voit tulostaa täältä >>
Sähköisesti ilmoitetut suurkalat listautuvat kalarekisteriin, josta voit tarkastella myös muiden ilmoittamia suurkaloja.
Eniten eri lajien suurkaloja saaneet henkilöt on listattu suurkalarekisteröintien Hall of Fame sivulle >>
Täydelliset tiedot suurkalakilpailuun ilmoitetuista kaloista löytyvät Extranetistä. Pääset kirjautumaan Extranettiin oman jäsennumerosi avulla.
Ilmoitukset ennätyskalarekisterin ilmoitusrajan ylittävistä kaloista toimitetaan edelleen suurkalakilpailusta Suomen ennätyskalalautakunnan käsittelyyn.
Suurkalojen saajien haastatteluja voit lukea Vapaa-ajan Kalastaja -lehden sivuilta.
Lisätietoja antaa Jaana Vetikko p. 050 525 7806, e-mail: jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen ennätyskalarekisteriin kerätään tietoja ennätyskaloista ja ravuista
Jokaiselle kala- ja rapulajille on määrätty alin paino- tai pituusraja. Tämän ilmoitusrajan ylittävät yksilöt hyväksytään Suomen ennätyskalalautakunnan tutkittavaksi ja mahdollisesti hyväksyttäväksi. Isoiksi kasvavilla kaloilla ratkaiseva mitta on paino, pikkukaloilla ja ravuilla se on pituus.

Ennätyskalalautakunta luokittelee kalat ja ravut niiden dokumentoinnin ja uskottavuuden mukaan ryhmiin (A,B,C). Vapavälineille, pyydyksille ja muille pyyntitavoille on rekisterissä omat sarjansa. Saalisilmoituksia ei lähetetä suoraan ennätyskalalautakunnalle, vaan ne toimitetaan alan järjestöjen ja lehtien kalakilpailuihin, joista rekisterin alamitan täyttävät ilmoitukset toimitetaan edelleen lautakunnan käsittelyyn. Voit ilmoittaa kalan esimerkiksi tämän kautta.

Ajankohtaista