Suomen vapaa-ajankalastajat

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK)

Yhdessä paremman kalastuksen puolesta

Me SVK:ssa edistämme vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvomme järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa.

Vapaa-ajankalastus tuo harrastajalleen iloa, elämyksiä, kavereita ja terveyttä. Perustehtävämme on mahdollistaa tämä neuvonnan, edunvalvonnan ja kattavien palvelujen avulla sekä työskentelemällä kestävien kalakantojen ja puhtaampien vesien puolesta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Keskusjärjestö perusttiin vuonna 2000. Sen perustajia olivat Suomen Kalamiesten Keskusliitto ry, Suomen Metsästäjä- ja Kalastajaliitto ry ja Suomen Urheilukalastajain Liitto ry.

Visionamme on olla Suomen vaikuttavin kalastusperhe toimimalla yhdessä paremman kalastuksen puolesta.

Keskusjärjestö

– osallistuu kalavesien ja kalakantojen hoitoon esimerkiksi kutualueita kunnostamalla sekä kouluttamalla vapaa-ajankalastajia ja toimimalla kalatalousalueissa,
– ylläpitää ja kehittää vapaa-ajankalastusta neuvomalla alan harrastajia, julkaisemalla kalastukseen ja kalankäsittelyyn liittyviä oppaita ja järjestämällä kilpailuja,
– lisää nuorten kalastusharrastusta laajoilla kampanjoilla ja seurojen kerhotoiminnalla,
– edistää vapaa-ajankalastusta kalastushallinnossa ja muussa päätöksenteossa sekä
– toimii vapaa-ajankalastajien kansainvälisissä järjestöissä.

Liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaan

Liity jäseneksi ja tule mukaan järjestömme toimintaan. Jäsenyysmuotoja on kolme:

  1. SVK:n henkilöjäsenyys on avoin kaikille. Voit myös kohdentaa jäsenmaksusi sinulle tärkeään toimintaan. Pääset nauttimaan kaikista SVK:n jäseneduista.
  2. Jäsenyys jossain SVK:n 450 kala-, erä- tai urheilukalastusseurassa. Jäseniä keskusjärjestön seuroissa on yhteensä noin 32 000. Eri seurojen liittymiskäytännöt vaihtelevat ja tarkemmat tiedot saat suoraan seuroista. Seurajäsenenä pääset nauttimaan kaikista SVK:n jäseneduista ja lisäksi monilla seuroilla on neuvoteltuna paikallisetuuksia.
  3. SVK:n yhteisöjäsenyys on tarkoitettu organisaatioille, jotka haluavat tukea vapaa-ajankalastusta ja toimia kanssamme yhdessä paremman vapaa-ajankalastuksen puolesta.

Seurat kuuluvat keskusjärjestöön alueellisten vapaa-ajankalastajapiirien kautta. Piirit edistävät alueellaan vapaa-ajankalastusta, valitsevat edustajat keskusjärjestön kokouksiin ja huolehtivat seurojensa yhteistyöstä. Keskusjärjestön jäseninä on 13 vapaa-ajankalastajapiiriä.

Keskusjärjestön ylin päättävä elin on vuosikokous ja toimintaa johtaa hallitus. Hallituksen apuna toimivat kala- ja ympäristötoimikunta, nuoriso- ja perhetoimikunta, kilpailutoimikunta, viestintätoimikunta ja aikuistoimikunta. Toimikunnat >>