Kaupunkien kalastusvastaavaverkosto

Kaupunkien kalastusvastaavaverkosto

Kaupunkien kalastusvastaavaverkosto koostuu eri kaupunkien ja kuntien kalastusasioista vastaavista henkilöistä. Verkosto toimii kanavana, jossa kaupungit voivat vaihtaa kalastusasioiden hoitoon liittyviä hyviä käytänteitä ja saada neuvontaa. Isossa kuvassa tavoitteena on parantaa kaupunkilaisten lähikalastusmahdollisuuksia ja selkeyttää perinteisesti hyvin kirjavaa kalastusasioiden hoitoa kuntakentällä.

Verkoston koollekutsujana ja ylläpitäjänä toimii Suomen Vapaa-ajankalastajat.

Verkostossa mukana olevat kaupungit

Espoo
Helsinki
Hämeenlinna
Joensuu
Jyväskylä
Kemi
Kuopio
Lahti
Mikkeli
Naantali
Oulu
Pori
Tampere
Turku
Vaasa
Vantaa

Verkosto laajenee jatkossa

Toimintamalli

Verkosto kokoontuu kahdesti vuodessa, pääsääntöisesti videokokouksena, mutta ajoittain myös kasvokkain erikseen sovittavassa kaupungissa.

Kokoontumisissa SVK:n asiantuntijat pitävät tietoiskuja kalastusmaailman uusista kuulumisista sekä muista ajankohtaisista asioista, joita kaupunkien kalastusvastaavien on hyvä työssään tietää. Kokoontumiset ovat muuten luonteeltaan keskustelevia ja erilaisia toimintatapoja esitteleviä.

Kaupungin / kunnan kalastusmahdollisuuksia esittelevien nettisivujen läpikäynti ja korjausehdotukset SVK:n asiantuntijan toimesta kuuluvat verkoston etuihin.

Verkostoon liittyminen

Jos vastaat kunnassasi kalastusasioista, voit pyytää verkostoon liittymistä tällä lomakkeella. Verkostossa saat neuvontaa ja hyviä vinkkejä sekä pääset antamaan niitä myös itse kollegoillesi muista kaupungeista.

Lisätiedot: kalatalousasiantuntija Janne Antila, janne.antila@vapaa-ajankalastaja.fi, 045-630 4280