01.10.2014 07:00
Jäsenille
  Etusivu
Onkitukku
MyFly

 
 
 
 
 
 
 
 
PÄÄKIRJOITUS

Riittävän suuri korvausarvo vähentää salakalastusta
Maa- ja metsätalousministeriössä kaavaillaan salaa pyydetyille kaloille korvausarvoa. Etenkin uhanalaisten kalalajien rahallisen arvon määrittelyä pidetään tärkeänä. Esimerkiksi on otettu saimaannieriä, joka rauhoitettiin kokonaan tämän vuoden alussa. Saimaannieriän hinnaksi on alustavasti ajateltu 500 - 1 000 euroa....

AJANKOHTAISTA
Vapaa-ajankalastajat ovat pettyneitä kalastuslakiesitykseen
26.09.2014

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on tyytymätön esitykseen kalastuslain uudistamisesta. Se kaventaa eläkeikäisten yleiskalastusoikeuksia, eikä tarjoa riittäviä työkaluja, joilla kestävä kalastus ja uhanalaisten kalakantojen elpyminen toteutetaan. SVK on tyytyväinen, että kansainvälisesti laajasti harrastettu kelaonginta on määritetty laissa vapaaksi jokamiehenoikeudeksi.

Debatten om den nya fiskelagen går het
25.09.2014

Svallvågorna går höga kring det nya förslaget till fiskelag, speciellt då det gäller pensionärernas fiskeavgifters vara eller icke-vara.

Venepilkistä saa vaihtelua sienten keräämiseen
19.09.2014

Syksyn edetessä ja vesien pikkuhiljaa viiletessä alkavat ahvenet parveutua. On siis aika teroittaa koukut ja siirtyä venepilkille luotojen ja karikoiden kupeeseen.

Vapaa-ajankalastajat ovat valmiita kuhan alamitan nostoon ja saalismäärän kiintiöimiseen
10.09.2014

Kuhakannan elinvoimaisuuden turvaamiseen tähtääviä nykyistä tiukempia säätelypäätöksiä ei pidä nähdä kalastusta heikentävinä toimina. Päinvastoin ne näkyvät lyhyessä ajassa kalastajien saaliskalojen määrän ja koon kasvuna, eli kalastuksen laatu paranee. Jyväskylän Tuomiojärven kalastajille tehty kysely osoittaa selvästi, että nykyistä tehokkaammalla kuhankalastuksen säätelyllä on vapaa-ajankalastajien tuki takanaan.

Vastuullinen vapaa-ajankalastaja - kilpailuja ja leiri
14.07.2014

Vastuullinen vapaa-ajankalastaja hankkeessa on tulossa useita mielenkiintoisia tapahtumia. Lauantaina 23.8. järjestetään Perhonjoella vastuullisella tavalla toteutettu onkikilpailu.
Alavetelissä järjestetään 5.-7-9. vastuullisen kalastuksen leiri. Jyväskylässä puolestaan järjestetään vastuullinen petokalakilpailu sekä kalastuksen ja kalakilpailujen miniseminaari. Näiden lisäksi on tulossa muitakin vastuullisella tavalla toteutettuja kalastuskilpailuja.

Lähde kunnostamaan virtavesiä
23.06.2014

Virtavesien Hoitoyhdistys ry ja sen yhteistyökumppanit järjestävät tänäkin vuonna joilla ja puroilla sarjan talkoita, joissa virtavesiluontoa elvytetään lähemmäs luonnontilaa mm. lohikaloille ja ravuille sopiviksi elinympäristöiksi. Talkoisiin toivotaan runsasta osanottoa. 
Powered by WebUpdate