Perustietoa kalastuksesta

Kalastus on yksi suomalaisten suosituimmista harrastuksista ; lähes 1,8 miljoonaa suomalaista harrastaa kalastusta. Tuhansien järvien maassa kalastusmahdollisuudet ovat erinomaiset ja kalastusluvan hankkiminen on helppoa.
Jokamiehenoikeuksien ansiosta voimme liikkua luonnossa ja harrastaa kalastusta mitä upeimmissa paikoissa. Järvet, meri, lammet ja joet tarjoavat kaikki erilaisia ja toinen toistaan hienompia kalastuselämyksiä.

Kalastus

Lupajärjestelmä

Voit ilman mitään maksua onkia, pilkkiä ja litkata silakkaa. Ne ovat kaikki maksuttomia yleiskalastusoikeuksia. Viehekalastukseen tarvitset kalastonhoitomaksun, jos olet 18-69 vuotias. Täältä saat lisää tietoa kalastuslupajärjestelmästä.

Tutustu kalalajeihin

Suomen vesissä elää vakituisesti 71 kalalajia. Niillä kaikilla on omat elintavat ja kalastajan on hyvä tuntea ne. Olemme koonneet tärkeimmät tiedot kaikista vapaa-ajankalastuksessa yleisimmin saatavista kalalajeista.

Tietoa kalastuksesta

Kalastusoppia

Mikä on sinulle mieleisin kalastustapa? Vai haluatko oppia uuden kalastusmuodon? Sivuiltamme löydät laajat tietopaketit eri kalastusmuodoista. Seikkaperäisten videoiden avulla voit opetella eri kalastusmuotoja ihan alkeista lähtien. Tai jos sinulla on jo perusteet hallussa, voit ammentaa tietopaketeista lisää oppia. Täältä löydät kalastusoppia.

Kalastetaan vastuullisesti

Vastuullisesti harrastukseensa suhtautuva vapaa-ajankalastaja ymmärtää, että omilla toimillamme on merkitystä.
Mitä lajeja kalastamme, missä, mihin aikaan ja millaisilla välineillä. Oikeat valinnat ja toimintatavat ovat tärkeitä, niillä on merkitystä kalakannoille nyt ja tulevaisuudessa. Ota sinäkin vastuullisen kalastuksen toimintatavat haltuun.