29.06.2016 14:10
Jäsenille
  EtusivuMyFly

 
 
 
 
 
 
 
PÄÄKIRJOITUS

Viisikko syventää kestävää kehitystä Voikkaalla
Kouvolan Voikkaan entinen kirjasto on valjastettu luonnon kestävälle kehitykselle erämetsissä ja kalavesillä. Uusi Luonto- ja Eräkeskus palvelee erityisesti nuoria, joille tietoa jaetaan uusimmalla tekniikalla. Tavoitteena on jakaa mielenkiintoisella tavalla monipuolista oppia luonnosta ja sen suomista...

AJANKOHTAISTA
Ilmoita kala- ja rapuhavaintosi Luonnonvarakeskukselle
28.06.2016

Luonnonvarakeskus (Luke) kerää kansalaisten kala- ja rapuhavaintoja uudistetussa verkkopalvelussa. Tavoitteena on saada tietoa kaikista Suomessa esiintyvistä kalalajeista. Ilmoitetut havainnot esitetään palvelun karttanäkymässä.

SVK:n puheenjohtaja Kai Mykkänen ministeriksi
22.06.2016


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön puheenjohtaja Kai Mykkänen on uusi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri. SVK onnittelee puheenjohtajaansa!

Hurmaa kesähauki spinnerbaiteilla
21.06.2016

Värisevät ja välkkyvät spinnerbaitit ovat tärkeä osa nykypäivän hauenkalastajan viehearsenaalia. Ota Teemu Kosken vinkit ja ohjeet haltuun, niin saat mukavasti lisätehoja kesäiseen hauenkalastukseen.

Rapala-rahasto jakoi avustuksia
20.06.2016

Rapalan 80. toimintavuoden kunniaksi Rapala Rahasto sai tänä vuonna jaettavakseen tavanomaista suuremman, peräti 8.000 euron arvoisen juhla-avustuksen monien muiden apurahojen ja välinelahjoitusten lisäksi.
Kymmenien erinomaisesti perusteltujen hakemusten joukosta Rapala Rahaston asiantuntijaraati kohdisti yksimielisesti juhla-avustuksen Mustijoki-työryhmälle Mustijoesta elävä lohijoki -hankkeen selvitystoimien toteuttamiseen.

Markku Marttisesta Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön uusi toiminnanjohtaja
17.06.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hallitus on valinnut Markku Marttisen keskusjärjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi kokouksessaan Helsingissä. Uusi toiminnanjohtaja aloittaa työnsä 15. syyskuuta.

Virtavesiä kunnostamaan
17.06.2016

Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry (Virho) järjestää tänäkin vuonna runsaasti virtavesien talkookunnostuksia eteläisessä Suomessa. Kunnostusten tavoitteena on lisätä luonnon monimuotoisuutta usein ojiksi peratuissa puroissa ja joissa ja palauttaa virtavesiä lähemmäksi alkuperäistä luonnontilaa. Kunnostuksista hyötyvät monet lajit: vaelluskalat, virtavesihyönteiset ja useat lintulajit kuten koskikara.


Kuva: Olli Malmivaara

Tänä vuonna talkoita on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Virhon EU-rahoitteinen LEADER-hanke tarjoaa jatkuvan mahdollisuuden osallistua kunnostuksiin. Virhon vapaaehtoisten aktiivien järjestämät kunnostukset painottuvat viikonloppuihin.

Lapset nappasivat ennätykselliset 180 lohikalaa Vapapäivänä
14.06.2016

Lasten ilmainen kalastuspäivä, Vapapäivä, yllätti odotukset lauantaina. Yhteensä 37 lohikalakohteella eri puolilla Suomea kävi 930 nuorta kalastajaa päivän aikana. Saalista tuli ennätykselliset 180 lohikalaa, noin 250 kilon edestä. Yleisin saalis oli kirjolohi.

Suomenlahden hylkeenpyynti- ja kalastuskysely
07.06.2016

Suomenlahden kaupallisilta ja vapaa-ajankalastajilta kerätään tällä kyselyllä tietoa tärkeistä kalastusalueista, käytettävistä pyyntitavoista ja valtion yleisen vesialueen merkityksestä kalastukselle. Kysely toteutetaan Metsähallituksen, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton ja Suomen Ammattikalastajaliiton yhteistyöhankkeena.

Vastaamalla kyselyyn voit kertoa:
-Mitkä ovat sinulle tärkeitä kalastusalueita
-Miksi kyseiset alueet ovat sinulle tärkeitä
-Kuinka usein käyt kyseisillä alueilla kalastamassa

Nuorisotoiminnan somekeräyksestä yli 1000 viehettä
03.06.2016

Maaliskuun lopulla 2016 Kala-Harri Matikaisen Facebookissa avaama kalastustarvikkeiden keräys tuotti SVK:n kalastusohjaajien käyttöön yli 1000 viehettä ja muutakin kalastustarpeita. Keräykseen osallistui kalastustarvikkeiden tukkuja, -valmistajia ja yksityisiä henkilöitä yhteensä 27 lahjoittajaa.  SVK:n kanssa yhteistyössä tehty keräys onnistui yli odotusten.

Ottioppaassa paljon uutta asiaa ja vinkkejä vapaa-ajankalastajalle
03.06.2016

Gummerus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) julkaisivat vuosi sitten Ottiopas-nimisen digitaalisen kalastusoppaan. Oppaassa yhdistyvät SVK:n asiantuntijoiden sisältö sekä innovatiiviset toiminnallisuudet, kuten paikantava karttapalvelu ja viehevinkkien jakaminen. Tänään Ottioppaasta on julkaistu uusi versio, josta näkee muun muassa uuden kalastuslain mukaiset kalastuskieltoalueet kartalla. Täysin uudet osiot sisältävät välineniksejä ja ruokareseptejä. 
Powered by WebUpdate