24.08.2016 22:40
Jäsenille
  EtusivuMyFly

 
 
 
 
 
 
 
PÄÄKIRJOITUS

Viisikko syventää kestävää kehitystä Voikkaalla
Kouvolan Voikkaan entinen kirjasto on valjastettu luonnon kestävälle kehitykselle erämetsissä ja kalavesillä. Uusi Luonto- ja Eräkeskus palvelee erityisesti nuoria, joille tietoa jaetaan uusimmalla tekniikalla. Tavoitteena on jakaa mielenkiintoisella tavalla monipuolista oppia luonnosta ja sen suomista...

AJANKOHTAISTA
Merialueen lohi-, taimen- ja siikakantojen elpymistä tuetaan kalastusrajoituksilla
24.08.2016

Tämän vuoden alusta voimaan astunut uusi kalastuslainsäädäntö pyrkii entistä paremmin turvamaan vaelluskalakantojen elpymistä. Keskeisinä keinoina ovat mm. verkkokalastuksen rajoittaminen, kalojen rauhoittaminen, pyyntimitat ja saaliskiintiöt. 

Kalatiet avaavat ovensa Suomen luonnon päivänä 27.8.
17.08.2016
Suomen luonnon päivää vietetään 27.8. Silloin voi retkeillä esimerkiksi veden äärelle, uhanalaisten vaelluskalojen pariin.

Kalastusohjaajaa haetaan
17.08.2016

SVK etsii kalastusohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen Etelä-Karjalan alueelle. Kalastusohjaaja toimii yhteistyössä Etelä-Karjalan vapaa-ajankalastajapiirin ja kalastusseurojen kanssa. Kohderyhmänä ovat erityisesti nuoret ja perheet. Työ pitää sisällään kalastuksen ohjausta kalakerhoissa ja kouluissa sekä kalastustapahtumien järjestämistä.

Onhan kalastusseuranne tiedot ajan tasalla yhdistysrekisterissä?
17.08.2016

Yhdistysrekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa rekisteristä toimintansa lopettaneita yhdistyksiä. Poistouhan alla on noin 40 000 yhdistystä, joilta ei ole tullut ilmoitusta yhdistysrekisteriin vuoden 1995 jälkeen.
Onhan teidän kalastusseuran ilmoitukset ajan tasalla? Nyt on hyvä hetki tarkistaa.

Suomenlahden hylkeenpyyntiä ja kalastusta koskeva kysely
15.08.2016

Suomenlahden hylkeenpyyntiä ja kalastusta koskeva kysely tarvitsee vielä vastaajia! Kyselyyn voi vastata 31.8.2016 saakka. Kyselyyn pääset tästä.

Onginnan Suomen mestaruudet ratkottiin Kimolan kanavalla - Iitin Kalamiesten Tuomo Rakkola oli ylivoimainen
08.08.2016


Eilen Kimolan kanavalla kisattu SM-onki houkutteli paikalle yli 800 onginnan taituria. Kanava tunnetaan haasteellisena kalapaikkana ja grammapeliksihän se tälläkin kertaa meni. Sarjavoittajat erottuivat kuitenkin kanssakilpailijoistaan ja onnistuivat repäisemään sen pienen, mutta ratkaisevan eron muihin nähden.

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 8
28.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan päätösjaksossa pureudutaan vapaa-ajankalastajien mahdollisuuksiin vaikuttaa kalavesien ja -kantojen elinvoimaisuuteen lakisääteisiä velvollisuuksia enemmänkin.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 7
26.07.2016

Vuoden 2016 alusta astui voimaan myös uusi kalastusasetus, joka sisältää monia vapaa-ajankalastukseen suoraan vaikuttavia säädöksiä. Miksi niitä tarvitaan, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa Helsingin yliopiston kalatutkija Kimmo Kahilaisen kertomana.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 6
21.07.2016

Kuudennessa jaksossa tutustutaan kalastuslain, pyydyskalastuksen ja vastuullisuuden yhteensovittamiseen Veikko Karinkannan kanssa Lahden Vesijärven laineilla sekä Helsingin yliopistolla kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen seurassa.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5
19.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan viidennessä jaksossa hypätään uisteluveneeseen pohtimaan uuden kalastuslain vaikutuksia vetouisteluun ja yhtenäislupiin.
 
Powered by WebUpdate