24.05.2016 11:00
Jäsenille
  Etusivu


MyFly

 
 
 
 
 
 
 
PÄÄKIRJOITUS

Saaliskiintiö varmistaa lohien tulevaisuuden
Tenojoen kalastuksen sääntely on herkässä vaiheessa. Norjan ja Suomen välinen rajajokisopimus on tiettävästi poliittista hyväksymistä vaille valmis. Vuoden 2017 kalastuskaudelle tuleva sopimus tähtää luonnonlohien elinvoimaisuuteen karsimalla kalastusta niin paikallisten kuin matkailukalastajienkin osalta. Tavoitteena on...

AJANKOHTAISTA
Valtakunnallinen kalastuspäivä koukutti yli 10 000 nuorta
18.05.2016

Valtakunnalliseen kalastuspäivään osallistui 10 600 lasta ja nuorta tänään 18. toukokuuta. Päätapahtumassa Tuusulassa onkivapaan tarttui 650 koululaista. Koulusta kalaan -teema innosti opettelemaan kalastuksen taitoja yli 40 tapahtumassa.

Lausunto EU:n kalastuspolitiikan täytäntöönpanosta
10.05.2016

SVK:n lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi Euroopan Unionin yhteisen kalastuspolitiikan kansallisesta täytäntöönpanosta.

Vapaa-ajankalastajat vetoavat kaupallisiin kalastajiin kuhankalastuksen kestävyyden vuoksi
23.04.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus pyyhki mennessään monilla alueilla käytössä olleet kestävän käytön mukaiset korkeammat kuhan alamittapäätökset. Virheen korjaamiseksi kalastusviranomaiset tekevät parhaillaan päätöksiä säädösten palauttamiseksi. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) kevätkokous kiittää heitä nopeasta reagoinnista, mutta vaatii, että päätöksien tulee koskea kaikkia kalastajia. SVK vetoaa päätoimisiin kaupallisiin kalastajiin, etteivät he näillä alueilla kohdista pyyntiä aiempaa pienempiin kuhiin, vaan noudattavat muiden kalastajien kanssa samaa alamittaa.

Suomi valittiin Perhokalastuksen MM-kilpailun 2020 järjestäjäksi - Kisat järjestetään Kuusamon ja Taivalkosken vesillä
21.04.2016

Kansainvälisen Urheilukalastusliiton C.I.P.S:in kongressissa Portugalissa hyväksyttiin yksimielisesti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hakemus vuoden 2020 perhokalastuksen MM-kisojen järjestämisoikeudesta.

Harjuksen kalastajille uusia rajoituksia
05.04.2016


Vuoden alusta voimaan astunut uusi kalastusasetus kieltää kaiken harjuksen kalastuksen sisävesissä huhti-toukokuussa lähes koko maassa. Aiemmin kutuajan rauhoitusaika ei koskenut vapavälineillä kalastusta. Lapissa leveyspiirin 67 pohjoispuolella harjusta saa kalastaa edelleen myös keväällä.

Suomen joukkue pilkki Pohjoismaiden mestariksi
02.04.2016

Tänään kilpailtu Pohjoismaiden Pilkkimestaruus oli sinivalkoisten juhlaa. Suomalaiset nappasivat kultamitalit niin maiden välisessä mittelössä kuin useassa joukkue- ja henkilökohtaisessa sarjassakin. Norja ja Ruotsi pistivät lujaa kampoihin ja onnistuivat kovalla työllä nappaamaan muun muassa miesten ja naisten sarjojen kirkkaimmat mitalit.

 

Rantanuoliainen ja yhdeksän muuta ennätyskalalistalle
22.03.2016


Ennätyskalalautakunta hyväksyi viimeisen vuoden aikana kymmenen uutta ennätystä. Suurin kala on 4,13 kg säyne. Kokonaan uusi kalalaji listalla on rantanuoliainen. Ennätyskalalautakunnan 2000-luvun SE-listalla on nyt 79 kalalajia ja kuusi rapulajia.

Uusi Vapaa-ajan Kalastaja ilmestyy 24.3.
22.03.2016


Vapaa-ajan Kalastaja 2/2016 ilmestyy torstaina. Uudessa lehdessä on taas runsaasti asiaa kalastuksen harrastajille. Erityisesti hellitään hauenkalastajia ja hauenkalastuksesta kiinnostuneita, joille on lehdessä kolme Teemu Kosken kirjoittamaa huippuhyvää artikkelia.

Perhonsidonnan SM 2016
21.03.2016

Helsingissä järjestettiin 19.3.2016 perhonsidonnan SM-kilpailut.  Kilpailun tulokset löytyvät SUKL:n sivuilta.

Katri Helena suojelijaksi naisten EM-perhokalastusjoukkueelle
17.03.2016


Perhokalastuksen naisten maajoukkue on historiallisesti ensimmäistä kertaa lähdössä edustamaan Suomea Puolassa lokakuussa pidettävään viralliseen perhokalastuksen Euroopan mestaruuskilpailuun. Joukkueen suojelijaksi on lupautunut itsekin innokas perhokalastaja, Suomen sinivalkoinen ääni Katri Helena. Hän oli mukana vuonna 2012 järjestetyssä ensimmäisessä naisten perhokalastuksen Suomen mestaruuskilpailussa kilpailijana ja suojelijana. Sijoitus oli tuolloin hienosti viides. 
Powered by WebUpdate