29.07.2016 22:40
Jäsenille
  EtusivuMyFly

 
 
 
 
 
 
 
PÄÄKIRJOITUS

Viisikko syventää kestävää kehitystä Voikkaalla
Kouvolan Voikkaan entinen kirjasto on valjastettu luonnon kestävälle kehitykselle erämetsissä ja kalavesillä. Uusi Luonto- ja Eräkeskus palvelee erityisesti nuoria, joille tietoa jaetaan uusimmalla tekniikalla. Tavoitteena on jakaa mielenkiintoisella tavalla monipuolista oppia luonnosta ja sen suomista...

AJANKOHTAISTA
Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 8
28.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan päätösjaksossa pureudutaan vapaa-ajankalastajien mahdollisuuksiin vaikuttaa kalavesien ja -kantojen elinvoimaisuuteen lakisääteisiä velvollisuuksia enemmänkin.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 7
26.07.2016

Vuoden 2016 alusta astui voimaan myös uusi kalastusasetus, joka sisältää monia vapaa-ajankalastukseen suoraan vaikuttavia säädöksiä. Miksi niitä tarvitaan, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa Helsingin yliopiston kalatutkija Kimmo Kahilaisen kertomana.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 6
21.07.2016

Kuudennessa jaksossa tutustutaan kalastuslain, pyydyskalastuksen ja vastuullisuuden yhteensovittamiseen Veikko Karinkannan kanssa Lahden Vesijärven laineilla sekä Helsingin yliopistolla kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen seurassa.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5
19.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan viidennessä jaksossa hypätään uisteluveneeseen pohtimaan uuden kalastuslain vaikutuksia vetouisteluun ja yhtenäislupiin.


Taitava ravustaja syötittää merran särjellä
18.07.2016

Ravustuskausi käynnistyy torstaina 21.7. kello 12. Luonnonvarakeskus ennustaa hyvää ravustuskautta, sillä lämmin alkukesä sai vauhtia rapujen kuorenvaihtoon. Ravut ovat ennättäneet vaihtaa kuorensa ja liikkuvat mertoihin jo heti kauden alusta pitäen.

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 4
14.07.2016

Nuorten perhokalastajanaisten eturintamaan kuuluva Katri (Wader) Pesonen liputtaa virtavesien puolesta mietittäessä hienoimpia (lähi)kalastuskohteita. Millä luvilla niissä saa kalastaa, siitä lisää jaksossa nro neljä.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3
12.07.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan jaksossa nro kolme.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2
07.07.2016

Jaksossa numero kaksi kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 1
05.07.2016

Mökki- ja kesäkalastuskausi on parhaimmillaan, joten laitamme uusintana pyörimään Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan. Sarjassa kerrotaan kalastuslain uudistuksen vaikutuksista kalastuksen harrastajille.

Sarjan uusinnat esitetään heinäkuun aikana kahdesti viikossa tiistaisin ja torstaisin.

 

 


Punnitse ja mittaa vapautettava suurkala oikein
30.06.2016

Yhä useampi nykypäivän vapakalastaja laskee osaan kaloistaan takaisin kasvamaan. Kotiinviemisiksi riittää hyvä valokuva ja saaliin strategiset mitat, eli paino tai pituus. Oikean ja luotettavan punnitus- tai mittaustuloksen saamiseksi vaaditaan kuitenkin tarkkuutta. 
Powered by WebUpdate