SM-särkipilkki

SM-särkipilkki on puhtaasti särkikalojen pyytämiseen kehitetty kilpailuformaatti. Kilpailukalaksi hyväksytään kaikki särkikalojen (Cyprinidae) heimoon kuuluvat kalat sekä niiden risteytymät.

Ketkä voivat osallistua SM-särkipilkkiin?

SM-särkipilkki on avoin kaikille. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) tai siihen kuuluvien seurojen jäsenyyttä. Huomioitavaa kuitenkin on, että Suomenmestaruus-titteli voidaan myöntää vain Suomen kansalaiselle taikka Suomessa vakituisesti asuvalle tai sellaiselle ulkomaalaiselle, joka on SVK:n tai sen jäsenseuran jäsen. Jäseneksi pääset liittymällä mukaan paikalliseen jäsenseuraan tai järjestön henkilöjäseneksi.

Miten ilmoittaudutaan SM-särkipilkkiin?

Katso vuosittaiset ilmoittautumisohjeet kilpailukutsusta.

SM-särkipilkin kilpailusarjat

Henkilökohtaisina kilpailusarjoina ovat miesten ja naisten sarjat sekä mies- ja naisveteraanien (kilpailuvuonna 65 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat) sarjat. Nuorille on alle 19, alle 15 ja alle 12-vuotiaiden sarjat. Lisäksi kilpaillaan eri joukkuesarjojen mestaruuksista.

Mitä saa pilkkiä ja miten voitto ratkaistaan?

SM-särkipilkissä hyväksytään kaikki särkikalojen (Cyprinidae) heimoon kuuluvat kalat sekä niiden risteytymät.

Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino. Jos se on henkilökohtaisten mitalisijojen kohdalla sama, sijoitus jaetaan ja jätetään seuraava sija jakamatta. Muiden kuin mitalisijojen kohdalla saaliin painon ollessa sama, sijoitus ratkaistaan arvalla.