Perhokalastuksen SM

Perhokalastuksen SM-kilpailu on kaksivaiheinen kilpailutapahtuma, joka koostuu SM-karsintakilpailuista ja SM-loppukilpailusta (finaali). Loppukilpailuun pääsevät mukaan 40 parhaat pisteet karsinnoista kerännyttä kilpailijaa. Karsintakilpailuihin voi osallistua useampaankin, mutta kaksi karsintojen parasta tulosta lasketaan mukaan SM-loppukilpailuun osallistumisoikeuksia jaettaessa. Vuoden 2024 SM-loppukilpailu järjestetään Taivalkoskella Iijoella.

SM-PERHOKALASTUS 2024 pähkinänkuoressa

• Kilpailuissa on yksi sarja 15-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.
• Kilpailussa voidaan kalastaa rannalta, kelluntarenkaasta tai veneistä riippuen kilpailusta.
• Kilpailukalat määrittelee kilpailun järjestäjä kilpailukohtaisesti.
• Kilpailukalat mitataan ja sen jälkeen vapautetaan. Tulokset kirjataan kilpailukorttiin.
• Paremmuuden ratkaisee kilpailijan saama kalamäärä ja kalojen yksilöpituudet.
• Kilpailuissa on useampi kalastusjakso, joista saadut pisteet lasketaan yhteen kokonaiskilpailun paremmuuden selvittämiseksi.
• Kilpailut järjestää Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenseurat

Ketkä saavat osallistua kilpailuun?

SM-perhokarsinnat ja -loppukilpailu ovat avoimia kaikille perhokalastuksen harrastajille. Osallistujan ei tarvitse kuulua SVK:n jäsenseuraan, mutta maajoukkueisiin päässeille SVK:n tuen edellytyksenä on henkilöjäsenyys jäsenseurassa.

Säännöt

SM-perhokilpailuissa noudatetaan virallisia sääntöjä.

Säännöissä on määritelty muun muassa kilpailussa sallitut kalastusvälineet, jotka ovat perinteiset perhokalastusvälineet perhovapa, perhosiima, peruke ja perho. Sääntöjä on runsaasti ja niihin kannattaa tutustua ennen kilpailuihin ilmoittautumista.

Kuinka seurata kilpailujen tuloksia?

SM-perhokarsintojen ja -loppukilpailun tulokset syötetään kilpailujen jälkeisinä päivinä SM-perho tulospalveluun,  jossa voi seurata kuluvan kauden lisäksi aiempien vuosien tuloksia. Tulospalvelussa on esillä myös ranking-taulukko, jonka mukaan nimetään perhokalastuksen maajoukkueet MM- ja EM-kilpailuihin. SM-tasoisten (ei karsinnat) kilpailujen tulokset löytyvät Tulokset-sivulta.

Ilmoittautuminen ja maksaminen

SM-karsintakilpailuihin ilmoittaudutaan määräpäivään mennessä sähköisen ilmoittautumisen kautta ja määräpäivän jälkeen suoraan yksittäisten kilpailujen järjestäjille. Ilmoittautumisen jälkeen kilpailun järjestäjä toimittaa osallistujille maksuohjeet kilpailijakirjeessä. Maksutapahtumat hoidetaan pääsääntöisesti tilisiirtoina.