SM-onki

SM-onki on perinteikäs kansanomainen ja kesäinen kalastuskilpailu. Se on järjestömme kesäkilpailuista suurin ja houkuttelee pitopaikasta riippuen 500-800 onkijaa vuosittain. Kilpailu omaa pitkät perinteet onkiharrastajien vuosittaisena päätapahtumana.

Ketkä voivat osallistua SM-onkeen?

SM-onkeen voivat osallistua Suomen Vapaa-ajankalastajiin kuuluvan kalastusseuran tai -kerhon jäsenet. Jos olet kiinnostunut osallistumaan SM-onkeen etkä vielä kuulu mihinkään seuraan, kannattaa siis liittyä. Liittyminen on nopeaa ja helppoa, löydät kaikki jäsenseuramme (linkki).

SM-ongen kilpailusarjat

SM-ongessa on seitsemän henkilökohtaista sarjaa aina alle 12-vuotiaista veteraaneihin saakka. SM-ongessa kilpaillaan myös joukkuemestaruuksista sekä mm. perhesarjan voitosta, mikä tarjoaakin mainion mahdollisuuden kokea SM-ongen rentoa kilpailufiilistä ja tunnelmaa koko perheen voimin!

Miten ilmoittaudutaan SM-onkeen?

SM-onkeen ilmoittaudutaan yleensä seuroittain, eli oman kalastusseuran tai -kerhon kautta. Jos kilpaileminen SM-ongessa kiinnostaa, kannattaa siis olla yhteydessä oman seuran kilpailuvastaavaan tai puheenjohtajaan.

Mitä saa onkia ja miten voitto ratkaistaan?

SM-ongessa kilpailukaloiksi hyväksytään kaikki lain sallimat kalat. Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino. Saaliiksi saatu kala tulee lopettaa välittömästi ennen talteenottoa.