SM-kilpaonki

SM-Kilpaonki on pidemmälle ehtineiden himo-onkijoiden kohtauspaikka. Taktiikka ja mäskäystaidot (kalojen houkuttelu erinäisin houkutusainein) näyttävät suurta osaa menestyksen polulla ja nopea tilannetaju yhdessä nopeisiin liikkeisiin takaavat yleensä korkeampaa sijaa kilpailun palkintotaulukossa. Kilpailu on kaksipäiväinen. Kumpanakin päivänä on yksi neljän (4) tunnin mittainen osakilpailu. 

Vuoden 2024 SM-kilpaonki kilpaillaan 6.-7.7.2024 Seinäjoen Kyrönjoella. Kilpailun järjestää Seinäjoen Seudun Onkijat ry.

Ketkä voivat osallistua SM-kilpaonkeen?

Kilpailu on avoin kaikille Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenseurojen jäsenille.

Kilpailusarjat

– miehet
– miesveteraanit, kilpailuvuonna 65 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat
– naiset
– alle 19-vuotiaat nuoret
– seurajoukkuekilpailu (viisihenkiset joukkueet

Mitä saa onkia ja miten voitto ratkaistaan?

Kilpailukaloiksi hyväksytään kaikki kalat, joiden pyyntiä laki ei muutoin kiellä. Saaliskalat on säilytettävä joko elävinä sumpussa, tai tapettuina puhtaassa kuivassa pussissa tai astiassa. 

Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino siten, että kunkin sektorin voittaja saa yhden (1) pisteen, toiseksi tullut kaksi (2) pistettä jne. Mikäli samalla sektorilla useammalla kilpailijalla on saman painoinen saalis tai jäävät kalatta, sijalukupisteet jaetaan. Kilpailun voittaa se joukkue tai henkilö, jonka pisteiden summa on pienin. Jos pisteiden summa on useammalla sama, paremmuuden ratkaisee osakilpailusaaliiden yhteispaino. Jos yhteispainokin on sama, paremmuuden ratkaisee suurin yksittäinen osakilpailusaalis. Osakilpailutulostenkin ollessa sama, sijoitus ratkaistaan arvalla.