SM-lohipilkki

SM-lohipilkki on matalan kynnyksen talvikalastuskilpailu, missä kilpaillaan rennolla otteella ja kilpailutapahtuma sopii hyvin koko perheelle ikään katsomatta. Kilpailualue on useimmiten melko kompakti eikä kilpailussa pärjätäkseen tarvitse liikkua pitkiä matkoja.

Ketkä voivat osallistua SM-lohipilkkiin?

SM-lohipilkki on avoin kaikille. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) tai siihen kuuluvien seurojen jäsenyyttä. Huomioitavaa kuitenkin on, että Suomenmestaruus-titteli voidaan myöntää vain Suomen kansalaiselle taikka Suomessa vakituisesti asuvalle tai sellaiselle ulkomaalaiselle, joka on SVK:n tai sen jäsenseuran jäsen. 

Miten ilmoittaudutaan SM-lohipilkkiin?

SM-lohipikkiin ilmoittaudutaan ennakkoon (suositus) tai paikan päällä (jälki-ilmoittautumisesta voidaan periä lisämaksu). Katso tarkemmat tiedot kilpailukutsusta.

SM-lohipilkin kilpailusarjat

SM-lohipilkissä on mukana miesten, naisten ja nuorten (alle 19, alle 15 ja alle 12 v) henkilökohtaiset sarjat. Lisäksi kilpaillaan joukkuemestaruudesta kolmehenkisin joukkuein.

Mitä saa pilkkiä ja miten voitto ratkaistaan?

Kilpailukalat ovat lohipilkinnässä kirjolohi ja taimen. Saatu saalis punnitaan ja tulos ilmoitetaan grammoina. Jos saaliin paino on useammalla kilpailijalla sama, on voittaja kilpailija, jolla on lukumääräisesti enemmän kaloja. Jos sekin on tasan, on voittaja suurimman kalan saanut.