SM-pilkki

SM-pilkki on yksi maamme perinteikkäimpiä kalastuskilpailuja. Se kilpailtiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1957 ja kilpailu omaa pitkät perinteet pilkkiharrastajien vuosittaisena päätapahtumana. Kilpailu järjestetään yleensä maaliskuussa ja kilpailukalana on ahven.

Vuoden 2025 SM-pilkki kilpaillaan Rantasalmen Kolkonjärvellä lauantaina 1.3.2025.

Ketkä voivat osallistua SM-pilkkiin?

SM-pilkki on avoin kaikille. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) tai siihen kuuluvien seurojen jäsenyyttä. Huomioitavaa kuitenkin on, että Suomenmestaruus-titteli voidaan myöntää vain Suomen kansalaiselle taikka Suomessa vakituisesti asuvalle tai sellaiselle ulkomaalaiselle, joka on SVK:n tai sen jäsenseuran jäsen. Jäseneksi pääset liittymällä mukaan paikalliseen jäsenseuraan tai järjestön henkilöjäseneksi.

SM-pilkin kilpailusarjat

SM-pilkissä on 12 henkilökohtaista sarjaa aina alle 12-vuotiaista veteraaneihin asti. Lisäksi kilpaillaan kaikusarjan mestaruudesta ja useista joukkuemestaruuksista. SM-pilkistä jokainen löytää itselleen sopivan sarjan kilpailla.

Miten ilmoittaudutaan SM-pilkkiin?

Katso vuosittaiset ilmoittautumisohjeet tapahtumakalenterista.

Mitä saa pilkkiä ja miten voitto ratkaistaan?

SM-pilkissä kilpailukalaksi hyväksytään vain ja ainoastaan ahven.

Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino. Jos se on henkilökohtaisten, perhe- tai joukkuesarjojen kohdalla sama, jaetaan mitalisija(t) ja jätetään seuraava(t) sija(t) jakamatta. Muiden kuin mitalisijojen kohdalla saaliin ollessa sama, sijoitus ratkaistaan arvalla