SM-laituripilkki

SM-laituripilkki on sosiaalinen kilpailumuoto, joka lisäksi tarjoaa helpon tavan ottaa ensiaskeleet kilpakalastuksen saralla. Kalastusmuoto soveltuu harrastettavaksi koko avovesikaudella, kilpailujen pääpaino ollessaan syyspuolella. SM-laituripilkkikilpailu 2024 järjestetään Lohjalla, Aurlahden venelaitureilla lauantaina 28.9.2024 klo 9.30-14.30. Kilpailu on avoin kaikille SVK:n jäsenyhdistysten jäsenille.

Ketkä voivat osallistua SM-laituripilkkiin?

SM-laituripilkkiin voivat osallistua kaikki SVK:n tai jonkun sen jäsenseuran jäsenet. Mikäli osallistuminen kilpailuun kiinnostaa, etkä vielä kuulu mihinkään seuraan, kannattaa siis ehdottomasti sellaiseen liittyä.

Miten ilmoittaudutaan SM-laituripilkkiin?

SM-laituripilkkiin ilmoittaudutaan seuroittain, eli oman kalastusseuran tai -kerhon kautta. Jos kilpaileminen kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä oman seuran kilpailuvastaavaan tai puheenjohtajaan. 

Vuoden 2024 osalta lomakkeen voi täyttää osoitteessa http://www.vapavarkaus.net. Ilmoittautumiset lauantaihin 21.9.2024 mennessä ajtuomainen@gmail.com tai Antti Tuomainen puh. 040-835 2928. Kilpailuun ilmoittautuminen vain ennakkoon piiri-/seurakohtaisesti. Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla ei ole mahdollista.

SM-laituripilkin kilpailusarjat

SM-laituripilkissä on seitsemän henkilökohtaista kilpailusarjaa alle 12-vuotiaista aina veteraaneihin saakka. Joukkuesarjoissa lisäksi kilpaillaan SVK:n kuuluvien seurojen kesken viidessä eri sarjassa.

Mitä saa pilkkiä ja miten voitto ratkaistaan?

Kilpailukaloiksi hyväksytään kaikki lain sallimat kalat. Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino.