Suomen Vapaa-ajankalastajien koulutuksia

Suomen Vapaa-ajankalastajien koulutukset on tarkoitettu järjestön jäsenille.
Tälle sivulle päivitetään SVK:n jäsenistölle tarkoitetut koulutukset.

Sosiaalisen median koulutus, osa 2

Sosiaalisen median koulutus, osa 2 on tarkoitettu sosiaalisen median perustoiminnallisuudet hallitseville (Instagramin ja/tai Facebookin tili on olemassa ja osaat julkaista sisältöä). Koulutuksessa katsotaan somea hieman syvemmälle etenkin järjestönäkökulmasta, ja koulutuksen aikana käsitellään mm. julkaisujen laatua (”erottautumista massasta”), kohderyhmien merkitystä, algoritmiä, merkitsemistä (*tägäämistä”), tapahtumamarkkinointia sekä maksettua markkinointia (”boostaus”)

Koulutus on tarkoitettu seurojen viestinnästä vastaaville ja siitä kiinnostuneille. Koulutus toteutetaan kahden tunnin tehokkaana tietopakettina.

Koulutuksen ajankohta: Torstai 16.2.2023 kello 17.00 – 19.00.

Koulutuspaikka: Google Meet -etäkoulutus

Kouluttaja: Tintti Drake, viestintäkoordinaattori, Suomen Vapaa-ajankalastajat

Ilmoittautuminen koulutukseen: Viimeistään 13.2.2023 sähköisellä lomakkeella

osoitteessa https://forms.gle/omozvaKyqXBmSJzb9

Tiedustelut koulutuksesta: tintti.drake@vapaa-ajankalastaja.fi, 040 840 0681

Koulutus on osallistujille (SVK:n jäsenille) maksuton. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Sosiaalisen median koulutus osa 2_koulutuskutsu_27.1.2023

Tervetuloa koulutukseen!

Järjestötoiminnan ja hyvän hallinnon perusteet

Pitkään tauolla ollut järjestökoulutus palaa jäsenseurojen pyynnöstä SVK:n koulutusohjelmaan nyt uudistetussa muodossa nimellä Järjestötoiminnan ja hyvän hallinnon perusteet.
Koulutuksella annetaan perustietoa yhdistystoiminnasta ja hyvästä hallinnosta. Koulutuksessa käydään läpi seuran päätöksenteko, hallituksen jäsenten tehtävät, seuran säännöt sekä jäsenten oikeudet ja velvollisuudet. Koulutus on tarkoitettu seurojen uusille luottamushenkilöille, mutta se sopii hyvänä kertauskurssina myös vanhoille tekijöille. Koulutus toteutetaan kahden tunnin tehokkaana tietoiskuna.
Järjestökoulutuksen vastuuhenkilö on Pekka Lehdes.

Seuraava Järjestötoiminnan ja hyvän hallinnon perusteet -koulutus järjestetään tiistaina 13.12.2022 verkkokoulutuksena.
Koulutuskutsu 13-12-2022 Järjestökoulutus Verkossa
Ilmoittautuminen

Tulevista koulutuksista tiedotetaan, kun niitä on saatu sovittua kalentereihin. Voit myös tilata etäkoulutuksen seuraasi tai piiriisi Pekka Lehdekseltä puh: 0405868089.

Tapahtumaviestinnän koulutus osa 1

Jäsenseurojen pitkään toivoma tapahtumaviestinnän koulutus on SVK:n uusi koulutus tapahtumajärjestäjille.
Tapahtumaviestinnän osa 1 koulutuksessa keskitytään tapahtumaviestinnän kolmeen kovaan: viestintään ennen tapahtumaa, viestintään tapahtuman aikana ja viestintään tapahtuman jälkeen. Käydään läpi yleisimpiä tapahtumaviestinnän työkaluja ja käytännön esimerkkejä,  joista saa vinkkejä omaan toimintaan. Koulutus on tarkoitettu seurojen tapahtumaviestinnästä vastaaville ja siitä kiinnostuneille. Koulutus toteutetaan kahden tunnin tehokkaana tietopakettina.
Tapahtumaviestinnän koulutuksen vastuuhenkilö on Johanna Antila.

Tulevista koulutuksista tiedotetaan myöhemmin.

Oletteko kiinnostuneet tapahtumaviestintäkoulutuksesta piirissänne tai seurassanne? Ota yhteyttä  johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi  tai 050 573 9332. Järjestämme tapahtumaviestintäkoulutuksia hybridinä sekä etäkoulutuksena.

Kalatalousalue-edustajien koulutukset

Kalatalousalue-edustajille sekä kalatalouden alueellisten yhteistyöryhmien uusille ja vanhoille jäsenille järjestetään koulutuksia vuosittain. Koulutuksista tiedotetaan, kun ne on saatu kalenteroitua.

Kalatalousalue-edustajien koulutusten vastuuhenkilö on Janne Rautanen. Ilmoita piirisi tai seurasi koulutustarpeista Janne Rautaselle.

Fisuun Kalakummikoulutukset

Vuosittain järjestetään alueellisia Fisuun Kalakummikoulutuksia, joissa keskitytään ajankohtaisiin nuoriso- ja perhetoimintaan liittyviin asioihin, tutustutaan uusiin toimintamalleihin sekä käydään läpi Fisuun nuorisotoiminnan erityispiirteitä. Koulutus on suunnattu kaikille nuoriso- ja perhetoiminnasta kiinnostuneille. Tule kuulemaan asiantuntijoita, keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden kanssa! Lisää tietoa koulutuksista ja koulutuspaikoista laitetaan lokakuussa. Koulutus toteutetaan kahden-kolmen tunnin iltakoulutuksena.
Fisuun Kalakummikoulutusten vastuuhenkilö Janne Tarkiainen. Ilmoita piirisi tai seurasi koulutustarpeista Janne Tarkiaiselle.

Vahvistettu Fisuun-kalakummikoulutus keskiviikkona 18.1. kello 17.30–20.30 Hotel Julie, Valimontie 3, 80710 LEHMO.
Kutsu Fisuun kalakummikoulutus
Ilmoittautuminen

Fisuun apuohjaajakoulutus

Valtakunnallinen Fisuun apuohjaajakoulutus järjestetään vuosittain. Koulutus on suunnattu 14-18-vuotiaille nuoriso- ja perhetoiminnasta kiinnostuneille. Koulutus toteutetaan viikonloppukoulutuksena leiriolosuhteissa.
Fisuun apuohjaajakoulutuksen vastuuhenkilö Janne Tarkiainen.

Perhokalastuksen ja -sidonnan koulutus

Perhokalastuksen ja -sidonnan aloittaminen onnistuu helpoiten kokeneen kouluttajan avustuksella. Perhonsidonnan osaaminen antaa hyvät valmiudet tehdä omatekoisia ottiperhoja, joilla kalan saaminen tuo tuplasti iloa. Heittäminen perhovavalla ja -siimalla vaatii hieman harjoittelua, mutta jokainen sen halutessaan oppii.

Seurat voivat olla yhteydessä perhokalastuksen ja -sidonnan kouluttajiin ja pyytää heitä omiin tilaisuuksiinsa.Toiminta on vapaaehtoista. Kouluttajien matka- ja materiaalikustannukset maksaa kutsuja. Osa kouluttajista hallitsee monipuolisesti perhonsidonnan, perhonheiton ja perhokalastuksen yleiskoulutuksen.

Perhokouluttajien yhteystietolistan löydät täältä.

Kaikkien koulutusten tiedot päivitetään tälle sivulle, joten tallenna tämä sivu selaimesi suosikkeihin!