Suomen Vapaa-ajankalastajien koulutuksia

Suomen Vapaa-ajankalastajien koulutukset on tarkoitettu järjestön jäsenille.
Tälle sivulle päivitetään lokakuun 2021 aikana kalatalousalue-edustajien ja Fisuun Kalakummien loppuvuoden ja alkuvuoden 2022  koulutustilaisuudet. Lisäksi koulutuskalenteriin on tulossa uusina koulutuksina järjestökoulutukset ja tapahtumaviestinnän koulutukset.

Tulevat koulutukset

Järjestötoiminnan ja hyvän hallinnon perusteet

Pitkään tauolla ollut järjestökoulutus palaa jäsenseurojen pyynnöstä SVK:n koulutusohjelmaan nyt uudistetussa muodossa nimellä Järjestötoiminnan ja hyvän hallinnon perusteet.
Koulutuksella annetaan perustietoa yhdistystoiminnasta ja hyvästä hallinnosta. Koulutuksessa käydään läpi seuran päätöksenteko, hallituksen jäsenten tehtävät, seuran säännöt sekä jäsenten oikeudet ja velvollisuudet. Koulutus on tarkoitettu seurojen uusille luottamushenkilöille, mutta se sopii hyvänä kertauskurssina myös vanhoille tekijöille. Koulutus toteutetaan kahden tunnin tehokkaana tietoiskuna.
Järjestökoulutuksen vastuuhenkilö on Pekka Lehdes.

Kajaani 17.11.2021 kello 17-19 Iso-Ruuhijärven kalamiestuvalla. Koulutus järjestetään verkkokoulutuksena ja siihen voi osallistua myös saapumalla paikan päälle Iso-Ruuhijärven kalamiestuvalle.
Koulutuskutsu 17-11-2021 Järjestökoulutus Kainuu verkossa
Ilmoittautuminen.

Ensimmäinen järjestökoulutus pidettiin Varkaudessa tiistaina 12.10.2021 kello 18-20.
Koulutuskutsu 12-10-2021 Järjestökoulutus Varkaus
Ilmoittautuminen

Tapahtumaviestinnän koulutus osa 1

Jäsenseurojen pitkään toivoma tapahtumaviestinnän koulutus on SVK:n uusi koulutus tapahtumajärjestäjille.
Tapahtumaviestinnän osa 1 koulutuksessa keskitytään tapahtumaviestinnän kolmeen kovaan: viestintään ennen tapahtumaa, viestintään tapahtuman aikana ja viestintään tapahtuman jälkeen. Käydään läpi yleisimpiä tapahtumaviestinnän työkaluja ja käytännön esimerkkejä,  joista saa vinkkejä omaan toimintaan. Koulutus on tarkoitettu seurojen tapahtumaviestinnästä vastaaville ja siitä kiinnostuneille. Koulutus toteutetaan kahden tunnin tehokkaana tietopakettina.
Tapahtumaviestinnän koulutuksen vastuuhenkilö on Johanna Antila.

Ensimmäinen tapahtumaviestinnän koulutus pidetään Seinäjoella (Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri) torstaina 25.11.2021 klo 18-20.
Tapahtumaviestintäkoulutus_koulutuskutsu_25.11.2021
Ilmoittautuminen

Kalatalousalue-edustajien koulutukset

Kalatalousalue-edustajille sekä kalatalouden alueellisten yhteistyöryhmien uusille ja vanhoille jäsenille järjestetään 3-4 koulutustilaisuutta marraskuun lopulla ja joulukuun alussa. Tarkemmat koulutuspaikat ja -ajankohdat selviävät lokakuussa. Koulutuksista tiedotetaan lokakuussa loppuvuoden koulutuskalenterin julkaisun yhteydessä sekä edustajille suoraan sähköpostitse. Tilaisuuksiin voi saapua paikalle tai osallistua etäyhteyden turvin (Google Meet). Tilaisuuksissa käydään läpi käyttö- ja hoitosuunnitelmien valmistelun loppuvaiheita, yhteistyöryhmien toimintaa sekä uusien suunnitelmien toimeenpanoa kalatalousalueilla.
Kalatalousalue-edustajien koulutusten vastuuhenkilö on Janne Rautanen.

Vahvistetut kalatalousalue-edustajien koulutukset:

Kuopio 19.-20.11.2021 Hotelli Iso-Valkeinen (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala, Keski-Suomi)

Rokua 3.-4.12.2021 Hotelli Rokua (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi)

Tampere 10.-11.12.2021 Varalan Urheiluopisto (Etelä-Suomi, Kaakkois-Suomi, Lounais-Suomi, Pohjanmaa, Häme)

Koulutusten tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin.

Fisuun Kalakummikoulutukset

Marras-joulukuussa järjestetään alueellisia Fisuun Kalakummikoulutuksia, joissa keskitytään ajankohtaisiin nuoriso- ja perhetoimintaan liittyviin asioihin, tutustutaan uusiin toimintamalleihin sekä käydään läpi Fisuun nuorisotoiminnan erityispiirteitä. Koulutus on suunnattu kaikille nuoriso- ja perhetoiminnasta kiinnostuneille. Tule kuulemaan asiantuntijoita, keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden kanssa! Lisää tietoa koulutuksista ja koulutuspaikoista laitetaan lokakuussa. Koulutus toteutetaan kahden-kolmen tunnin iltakoulutuksena.
Fisuun Kalakummikoulutusten vastuuhenkilö Janne Tarkiainen.

Vahvistetut Fisuun Kalakummikoulutukset:

Seinäjoki 11.11.2021 Cafe Mondeo. Koulutuskutsu ja ilmoittautumisohjeet Pohjanmaan piirin verkkosivuilla klikkaa tästä.

Varkaus 30.11.2021 Tyyskänhovi

Voikkaa 4.12.2021 Voikkaan luonto- ja eräkeskus

Koulutusten tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin.

Fisuun Nuorisovetäjäkoulutus

Valtakunnallinen Fisuun Nuorisovetäjäkoulutus järjestetään vuonna 2022. Koulutus on suunnattu kaikille 18 vuotta täyttäneille nuoriso- ja perhetoiminnasta kiinnostuneille. Koulutus toteutetaan viikonloppukoulutuksena.
Fisuun Nuorisovetäjäkoulutuksen vastuuhenkilö Janne Tarkiainen.

Fisuun Nuori Vetäjä -koulutus

Valtakunnallinen Fisuun Nuori Vetäjä -koulutus järjestetään vuonna 2022. Koulutus on suunnattu 14-18-vuotiaille nuoriso- ja perhetoiminnasta kiinnostuneille. Koulutus toteutetaan viikonloppukoulutuksena leiriolosuhteissa.
Fisuun Nuori Vetäjä -koulutuksen vastuuhenkilö Janne Tarkiainen.

Kaikkien koulutusten tiedot päivitetään tälle sivulle, joten tallenna tämä sivu selaimesi suosikkeihin!