Suomelle pronssia perhokalastuksen EM-kilpailuista

Suomi voitti pronssia perhokalastuksen Euroopan mestaruus kilpailuissa Portugalissa.

Suomen maajoukkueelle pronssia perhokalastuksen Euroopan mestaruus kilpailuista. Taika on murrettu! Suomen joukkue on saanut pohjoismaiden ulkopuolella pidetyistä MM- ja EM-kilpailuista historiassa useita neljänsiä sijoja. Nyt tuli vihdoin mitali Portugalin Covilhassa 22.-28. toukokuuta 2023 järjestetyssä kilpailussa. SVK onnittelee mitalisteja! Pohjoismaissa pidetyistä MM- ja EM-perhokilpailuista Suomen maajoukkueet ovat keränneet jo aiemmin mukavasti mitaleita: pronssia, hopeaa ja kirkkaimmillaan kultaa Kuusamossa vuonna 2021. EM-perhon 2023 tulokset löytyvät kokonaan SVK:n kotisivuilta.

Pronssijoukkueessa kalastivat Jussipekka Myllymäki, Jussi Wacklin, Ville-Antti Jaakkola, Leevi Voutilainen ja Juho Strandman.

EM-perhon kilpailuvesistöt olivat Portugalissa erittäin haastavia ja vähäkalaisia. Monilla kilpailijoilla tuli viideltä kilpailujaksolta useita nollatuloksia eli saaliittomia suorituksia. Suomen joukkueen vahvuus oli tasainen onnistuminen. Muutamallakin kalalla pääsi yleensä jaksosijoituksissa korkealle. Jaksotuloksissa nähtiin jopa nolo historiallinen näkymä, kun yhdellä jaksolla kaikki 11 kilpailijaa jäivät saaliitta. Yksittäisten kalastusjaksojen voittoon ylsivät Leevi Voutilainen ja Juho Strandman omissa 11 henkisissä kilpailuryhmissään. Henkilökohtaisen kilpailun paras suomalainen oli Leevi Voutilainen sijalla 11. Kilpailussa oli mukana 11 Euroopan maata ja joukkueissa yhteensä 57 kilpailevaa kalastajaa.