Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Talkoolaiset valmiina tapahtumaan. Kuva: Janne Tarkiainen.

Lähde mukaan Suomen suurimpaan kalastusperheeseen

TULE MUKAAN VAPAAEHTOISEKSI

Haluatko auttaa lapsia ja nuoria kalastusharrastuksen pariin? Haluaisitko olla mukana toteuttamassa kalastustapahtumia ja luomassa näin ihmisille elinikäisiä muistoja?  Haluaisitko jakaa kalastusosaamistasi vasta-alkajille, jotta muutkin saavat kalastuskipinän? Tule vapaaehtoiseksi Suomen Vapaa-ajankalastajien joukkoon! Jos haluat ilmoittautua vapaaehtoiseksi nuorisotoimijaksi, se onnistuu tästä.

Yhdessä kalastusseurojen ja vapaa-ajankalastajapiirien kanssa me ylläpidämme ja luomme tämän päivän ja tulevaisuuden kalastuskulttuuria. Lähde sinäkin toimimaan yhdessä paremman kalastuksen puolesta.

Nuorten ongitus alkamassa Veitsiluodon Kalapaikalla Kemissä. Kuva: Petter Nissén.

Juuri sinua tarvitaan

Osaatko auttaa kalan irroituksessa koukusta ja vaihtaa tarvittaessa madon? Osaatko keittää kahvia ja leipoa talkootarjottavia? Tykkäätkö somettaa ja kertoa kalastustarinaa? Tai onko uuden ideointi sinun juttusi?

On lukemattomia tapoja, miten voit osallistua järjestömme vapaaehtoistoimintaan. Jokaiselle löytyy sopiva tehtävä oman osaamisen ja mielenkiinnon pohjalta, eikä mikään panos ole liian pieni. Toiminnassa mukana olemalla saat elämyksiä, kavereita ja sisältöä elämään.

”Nuorten kanssa kalastusharrastuksen parissa toimiminen antaa paljon enemmän elämyksiä ja kokemuksia kuin niitä ehkä itse yksin saisi. Nuorelle ja lapselle saatu onnistuminen on myös onnistuminen itselleni.” Markus Nordman, Palatsi Fishing Team, Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajat.

Ihmisiin ja toimintaan tutustut helposti osallistumalla aluksi vaikka tapahtumaan tai talkoisiin. Voit esittäytyä rohkeasti järjestäjälle tai jättää yhteystietosi, niin saat tietää tulevasta toiminnasta. Jokainen on tervetullut osallistumaan toimintaan omien aika- ja muiden resurssien puitteissa. Jaettu vastuu tekee toiminnasta mielekästä kaikille. Toimimalla yhdessä luomme tärkeää sosiaalista pääomaa.

Suomi onkii -tapahtumassa Turussa vapaaehtoiset opastivat perheitä onkimisen saloihin. Kuva: Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajat.

Sinä voit auttaa – tutustu seuratoimintaan

Toteutimme kyselyn jäsenseuroillemme vapaaehtoistyön tarpeesta. Saimme ison määrän vastauksia lyhyessä ajassa, mikä kertoo, että avulle on tarvetta.  Vapaaehtoisia seuroissa kaivataan hyvin moninaisiin asioihin. Erityisesti apukäsiä kaivataan tapahtumien toteuttamiseen ja talkoisiin sekä nuorisotoiminnan mahdollistamiseen. Lisäksi yhdistysten hallituksiin kaivataan uutta virtaa, ideoimaan uutta ja luomaan näkyä tulevaan. Myös viestintäosaamiselle on tarvetta, erityisesti tavoittamaan nuoret heidän käyttämissään viestintäkanavissa. Juuri sinä voit auttaa ja saat kenties jotain myös itsellesi.

”Vapaaehtoistoiminnassa tapaa uusia henkilöitä, joista tulee hyviä ystäviä. Yhteinen kalastusharrastus voi tarkoittaa yhteisiä kalastusmatkoja, vinkkejä kalastamiseen, ruuanlaittoon, välinehuoltoon, välineiden ostoon, kierrätykseen ja seuratoimintaan. Jos jokin asia askarruttaa, kilauta kaverille. Verkostoitumisessa on voimaa!” Keijo Vapalahti, Pohjois-Karjalan Urheilukalastajat, Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri.

Tutustu toimintaan! Alta löydät oman alueesi vapaa-ajankalastajapiirit ja niihin kuuluvat kalastusseurat:

Etelä-Karjala

Etelä-Savo

Etelä-Suomi

Häme

Kaakkois-Suomi

Kainuu

Keski-Suomi

Lappi

Lounais-Suomi

Pohjanmaa

Pohjois-Karjala

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Savo

”Oman seuran toiminta on minulle tärkeää. Erityisen tärkeää entisenä nuorisotyöntekijänä minulle on nuorisotoiminta”. Sirpa Vuohelainen, Oriveden Onkijat, Hämeen Vapaa-ajankalastajat.

Vapaa-ajankalastajien talkoissa on tekemisen meininki säällä kuin säällä. Tässä tehdään haukitehdasta. Kuva: Juha Ojaharju.

Vapaaehtoisille

Tätä työtä ei tarvitse tehdä yksin. Valtakunnallinen verkostomme – alueelliset vapaa-ajankalastajapiirit ja henkilökuntamme eri puolella Suomea – ovat kalastusseurojen ja vapaaehtoisten tukena. Lisäksi toimistomme henkilökunta auttaa sinua käytännön työssäsi tarjoamalla mm. jäsenlaskupalvelua ja jäsenrekisterin ylläpitopalvelua, postittamalla palkintoja ja muuta materiaalia, jotta työsi vapaaehtoisena sujuu. Osallistumalla järjestömme yhteisiin tapahtumiin joko fyysisesti tai virtuaalisesti, olet osa meitä. Pidetään yhteyttä myös somessa!

Olemme koonneet lisäksi vapaa-ajankalastaja.fi -sivuille jäsenistölle suunnattuun Extranettiin vapaaehtoisten työtä helpottavaa tietoa ja materiaaleja. Lisäksi järjestämme jäsenillemme koulutuksia osaamisen kehittämiseksi. Suomen Vapaa-ajankalastajien vapaaehtoisena teet arvokasta työtä kalastusharrastuksen edistämiseksi ja kalastuskulttuurin jatkamiseksi.

Liity jäseneksi

Voit liittyä Suomen Vapaa-ajankalastajiin kolmella tavalla: jäseneksi paikallisyhdistykseen, suorajäseneksi keskusjärjestöön tai yhteisöjäseneksi. Valitse sinulle sopiva tapa – tervetuloa mukaan!

LIITY JÄSENEKSI

Lahjoita vapaa-ajankalastuksen edistämiseksi

Lahjoittaminen on helppo ja nopea tapa auttaa. Voit lahjoittaa lasten ja nuorten kalastusharrastuksen edistämiseksi, haukikosteikkojen kunnostamiseksi, vastuullisen vapaa-ajankalastuksen valistustyöhön tai tyttöjen ja naisten kalastusharrastuksen edistämiseen.

LAHJOITA NYT