SM-perhokalastus 2024 loppukilpailu

Sijainti

Iijoki Taivalkoski

Taivalkoski
Järjestäjä
Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Päiväys
Yhteyshenkilö

Petter Nissén
petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi
0500440923

SM-perho 2024

Perhokalastuksen SM-kilpailu on kaksivaiheinen kilpailutapahtuma, joka koostuu SM-karsintakilpailuista ja SM-loppukilpailusta (finaali). Loppukilpailuun pääsevät mukaan 40 parhaat pisteet karsinnoista kerännyttä kilpailijaa. Karsintakilpailuihin voi osallistua useampaankin, mutta kaksi karsintojen parasta tulosta lasketaan mukaan SM-loppukilpailuun osallistumisoikeuksia jaettaessa. Vuoden 2024 SM-loppukilpailu järjestetään Taivalkoskella Iijoella 3.-4.8.2024.

  • SM-karsintakilpailuihin kesällä 2024 ilmoittaudutaan hakemalla kilpailupaikkaa sähköisessä hakujärjestelmässä 15.2.2024 mennessä. Sähköisen paikkajaon jälkeen voi ilmoittautua suoraan järjestäjille, mikäli kilpailussa on paikkoja vapaina. Karsinnat ja niiden yhteystiedot löytyvät kotisivuilta Kilpailukalenteri-sivuilta.

SM-PERHOKALASTUS 2024
• Kilpailuissa on yksi sarja 15-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.
• Kilpailussa voidaan kalastaa rannalta, kelluntarenkaasta tai veneistä riippuen kilpailusta.
• Kilpailukalat määrittelee kilpailun järjestäjä kilpailukohtaisesti.
• Kilpailukalat mitataan ja sen jälkeen vapautetaan. Tulokset kirjataan kilpailukorttiin.
• Paremmuuden ratkaisee kilpailijan saama kalamäärä ja kalojen yksilöpituudet.
• Kilpailuissa on useampi kalastusjakso, joista saadut pisteet lasketaan yhteen kokonaiskilpailun paremmuuden selvittämiseksi.
• Kilpailut järjestää Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenseurat.

Säännöt

SM-perhokilpailuissa noudatetaan virallisia sääntöjä.

Säännöissä on määritelty muun muassa kilpailussa sallitut kalastusvälineet, jotka ovat perinteiset perhokalastusvälineet perhovapa, perhosiima, peruke ja perho. Sääntöjä on runsaasti ja niihin kannattaa tutustua ennen kilpailuihin ilmoittautumista.

Ketkä saavat osallistua kilpailuun?

SM-perhokarsinnat ja -loppukilpailu ovat avoimia kaikille perhokalastuksen harrastajille. Osallistujan ei tarvitse kuulua SVK:n jäsenseuraan, mutta maajoukkueisiin päässeille SVK:n tuen edellytyksenä on henkilöjäsenyys jäsenseurassa.

Kuinka seurata kilpailujen tuloksia?

SM-perhokarsintojen ja -loppukilpailun tulokset syötetään kilpailujen jälkeisinä päivinä SM-perho tulospalveluun,  jossa voi seurata kuluvan kauden lisäksi aiempien vuosien tuloksia. Tulospalvelussa on esillä myös ranking-taulukko, jonka mukaan nimetään perhokalastuksen maajoukkueet MM- ja EM-kilpailuihin. Löydät tulokset myös SVK:n verkkosivuilta Tulokset-osiosta.

Palkinnot

SM-perhokarsintoihin ja -loppukilpailuun osallistuvista kilpailujen kolme parasta palkitaan mitalein ja tavarapalkinnoin.

Ilmoittautuminen ja maksaminen

SM-karsintakilpailuihin ilmoittaudutaan määräpäivään mennessä sähköisen ilmoittautumisen kautta ja määräpäivän jälkeen suoraan yksittäisten kilpailujen järjestäjille. Ilmoittautumisen jälkeen kilpailun järjestäjä toimittaa osallistujille maksuohjeet kilpailijakirjeessä. Maksutapahtumat hoidetaan pääsääntöisesti tilisiirtoina.

Osallistumismaksut

Perhokalastuskilpailujen osallistumismaksut vaihtelevat yleensä välillä 55-70 €/kilpailu. Maksut koostuvat kilpailujen järjestämisen kustannuksista, kuten kalastusluvat ja istutukset, sekä SVK:n perhokalastuksen kilpailutoiminnan tukemiseen keräämästä osuudesta. Pientenkin perhokalastuskilpailujen järjestäminen on usein muita kilpailumuotoja kalliimpaa, koska perhokilpailuja järjestetään useimmiten lohikalapitoisilla koskikalastusalueilla ja erityiskalastuskohteissa. Osassa kilpailuja osallistumismaksuun sisältyy myös ruokailut. 20-vuotiaat ja sitä nuoremmat saavat kilpailumaksuista 30 € alennuksen, jolla pyritään aktivoimaan nuoria mukaan kilpailutoimintaan.

Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ei vakuuta kilpailijoita. Ilmoittautumalla kilpailuun kilpailija/joukkueet hyväksyvät kilpailun säännöt ja sitoutuvat noudattamaan niitä. Järjestäjä voi käyttää kilpailijoiden/joukkueiden kilpailukaloistaan ottamia valokuvia korvauksetta kaikkeen vapaa-ajankalastusta edistävään toimintaan.