SM-kilpaonki järjestettiin Kyrönjoella

Kilpaonginnan SM 2024 järjestettiin viikonloppuna Kyrönjoella Seinäjoella. Kaksipäiväiseen kilpailuun kokoontui huipputason kilpaonkijoita eri puolilta maata. Kilpailupaikka on lajin harrastajille tuttu, sillä Suomen mestaruuksista on ongittu samalla alueella jo useita kertoja. Kyrönjoen jokiuoma tarjoaa loistavat puitteet kilpaonginnalle ja kilpaonkikisojen järjestämiselle.

SM-kilpaongessa on käytössä kansainväliset kilpaonkisäännöt. Suurimmat erot perinteiseen suomalaiseen ongintaan ovat, että kilpailijat houkuttelevat kaloja omalla onkipaikalleen houkutinaineen, eli mäskin avulla. Lisäksi kelalla varustetun ongen, eli kelaongen käyttö on sallittua. Suurin osa onkijoista käyttää kuitenkin etupäässä jatkopalavapaa, eli parttia.
Kilpaonginta onkin moniulotteisempi laji perinteiseen ongintaan verrattuna.

Kilpaonginnassa oma onkipaikka selviä arpomalla
Kilpaonginnassa oma onkipaikka selviä arpomalla

SM-kilpaonki kokosi yhteen noin 63 huippuonkijaa, jotka kilpailivat niin seurajoukkueiden kuin henkilökohtaisista mestaruuksista. Henkilökohtaisia sarjoja oli neljä.

Miesten sarjassa parhaiten kalojen houkuttelun ja niiden onkimisen hallitsi Lempäälän kalakerhoa edustava Seppo Pönni. Pönni vei voiton yhteispisteillä kaksi, eli hän oli sektorinsa ykkönen molempina kilpailupäivinä. Toiseksi sijoittui saman seuran mies Pekka Rintamaa myös pisteillä kaksi, mutta pienemmällä yhteispainolla. Kolmanneksi onki Tero Kankaanpää, pisteillä kolme. Myös hän edusti Lempäälän kalakerhoa.

Joukkuesarjan voitti Lempäälän kalakerho, toiseksi sijoittui Seinäjoen Seudun onkijat 2 ja kolmas oli Team Sensas Finland 1.

SM-kilpaonki 2024 Joukkuesarjan voittajat
Joukkuesarjan voittajat vuosimallia 2024

Lisää kilpailutuloksia osoitteessa https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kilpailut/tulokset/

Lisätietoja:
SM-kilpaongen kilpailunjohtaja Heidi Pernu, p. 044 355 4109
SVK:n kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju p. 045 113 3050